Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
S. Elvira (foto: )
S. Elvira | (foto: )

Umrla je ustanoviteljica Skupnosti Cenacolo s. Elvira

Cerkev po svetu | 03.08.2023, 13:03 Rok Mihevc

Danes v zgodnjih jutranjih urah je umrla redovnica Elvira Petrozzi, bolj znana kot mati Elvira, so sporočili s spletne strani skupnosti Cenacolo.

»V 86. letu starosti se je mati Elvira, obkrožena z molitvijo in ljubeznijo celotne velike družine skupnosti Cenacolo, srečno vrnila na Očetov dom. Svoje zemeljsko romanje je sklenila v formacijski hiši skupnosti Cenacolo v Saluzzu, kjer je živela zadnja leta svoje bolezni, z veliko ljubeznijo in skrbjo sester skupnosti. Danes zjutraj, 3. avgusta 2023, ob 3.50 je obkrožena z redovnicami in molitvijo, sklenila molitev Zdrava Kraljica, odprla svoje velike sijoče oči in se z velikim zaupanjem prepustila objemu Usmiljenega Očeta in nežnosti sv. blažene Device Marije,« so zapisali na spletni strani skupnosti Cenacolo.

S. Elvira
S. Elvira

 

S. ELVIRA

"Vsak dan bolj sem vesela, da obstajam, da sem se rodila, še bolj pa sem vesela, ker me je Gospod postavil v položaj, kjer ne morem in ne smem razmišljati le o sebi. Nikoli nisem imela v življenju toliko časa, da bi se ukvarjala s seboj in razmišljala: kako se počutim, sem srečna ali ne, ali sem dovolj dobra ali ne. Vedno sem morala misliti na druge in počasi sem se zavedala, da so me prav oni oblikovali kot žensko, kot kristjanko in kot redovnico.

Že mnogo let sem srečno poročena s Sinom »tesarja iz Nazareta«, ki je po poklicu tudi tesar. Na tej skupni poti z Njim odkrivam vsak dan bolj in bolj staro novico, da služiti pomeni kraljevati. Ni večjega, ni bolj začudujočega in bolj bogatega kraljestva, kot je človekovo srce… Biti na razpolago božjemu očetovskemu srcu, da bi služila človeku, je prav zares okušati privilegij kraljevanja. Naj vam zaupam skrivnost tega kraljevanja, ki premaga negotovost, utrujenost, malodušje, strah: poglej okoli sebe in ponudi roko nekomu, ki trpi bolj kot ti.

Imeti uboge med seboj je velik dar in ko rečem, uboge, mislim tvojega očeta, moža, ženo, brata… tako lahko vedno premagujemo sami sebe, presegamo prag lastne utrujenosti. To je način, kako v resnici udejanjiti besedo: »Kdor izgubi svoje življenje, ga najde«.

Pogosto opozarjam dekleta in fante v skupnosti, svoje sodelavce in prijatelje, da nam niti naš greh ne sme biti ovira, da ljubimo. Včasih se čutimo nesposobni, ubogi, nemočni, ker premišljujemo le o svojih težavah in se v resnici vrtimo okoli sebe. Poskusimo drugače – položimo pred Gospoda vse te težave, da nas On osvobodi teže naše grešnosti in nas povabi, da kakor apostoli oznanjamo Njegovo vstajenje.
Živeti pomeni konkretno izkušnjo, saj »On najde življenje, ki je izgubljeno«."

Cerkev po svetu
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...