Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
s. Veronika Verbič (foto: Šolske sestre)
s. Veronika Verbič | (foto: Šolske sestre)

Šolske sestre izvolile novo vodstvo

Novice | 24.07.2023, 13:55 Marjana Debevec

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja so na kapitlju v Assisiju izviolile novo vodstvo za prihodnje šestletje. Vrhovna predstojnica je postala Slovenka s. Veronika Verbič, njena namestnica pa s. Petra Bagarić.

Novo vrhovno vodstvo šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja

Šolske sestre so od 2. do 26. julija 2023 v Assisiju – Santa Maria degli Angeli obhajale 16. redni vrhovni kapitelj pod geslom Poslušajoč Svetega Duha hodimo skupaj v novosti življenja. Glavna naloga kapitlja je bila prenova zakonodaje redovne ustanove in izvolitev novega vodstva kongregacije za naslednje šestletje.

Vrhovno vodstvo
Vrhovno vodstvo © Šolske sestre

V soboto, 22. julija, so sestre za vrhovno predstojnico izvolile s. Veroniko Verbič, dosedanjo provincialno predstojnico mariborske province, njena namestnica je s. Petra Bagarić iz mostarske province, svetovalke pa s. Marija Petra Vučemilo iz splitske province, s. Maria Angélica Medina iz argentinsko-urugvajske province in s. Radmila Ilinović iz bosansko-hrvaške province.

Naj Božji blagoslov spremlja novo vodstvo, Sveti Duh pa podeli svojih darov za opravljanje zaupane službe!

Mir in dobro!

s. Martina Štemberger

provincialna tajnica

Novice
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...