Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
s. Veronika Verbič (foto: Šolske sestre)
s. Veronika Verbič | (foto: Šolske sestre)

Šolske sestre izvolile novo vodstvo

Novice | 24.07.2023, 13:55 Marjana Debevec

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja so na kapitlju v Assisiju izviolile novo vodstvo za prihodnje šestletje. Vrhovna predstojnica je postala Slovenka s. Veronika Verbič, njena namestnica pa s. Petra Bagarić.

Novo vrhovno vodstvo šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja

Šolske sestre so od 2. do 26. julija 2023 v Assisiju – Santa Maria degli Angeli obhajale 16. redni vrhovni kapitelj pod geslom Poslušajoč Svetega Duha hodimo skupaj v novosti življenja. Glavna naloga kapitlja je bila prenova zakonodaje redovne ustanove in izvolitev novega vodstva kongregacije za naslednje šestletje.

Vrhovno vodstvo
Vrhovno vodstvo © Šolske sestre

V soboto, 22. julija, so sestre za vrhovno predstojnico izvolile s. Veroniko Verbič, dosedanjo provincialno predstojnico mariborske province, njena namestnica je s. Petra Bagarić iz mostarske province, svetovalke pa s. Marija Petra Vučemilo iz splitske province, s. Maria Angélica Medina iz argentinsko-urugvajske province in s. Radmila Ilinović iz bosansko-hrvaške province.

Naj Božji blagoslov spremlja novo vodstvo, Sveti Duh pa podeli svojih darov za opravljanje zaupane službe!

Mir in dobro!

s. Martina Štemberger

provincialna tajnica

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.