Nataša LičenNataša Ličen
Aleš KarbaAleš Karba
Tanja DominkoTanja Dominko
s. Veronika Verbič (foto: Šolske sestre)
s. Veronika Verbič | (foto: Šolske sestre)

Šolske sestre izvolile novo vodstvo

Novice | 24.07.2023, 13:55 Marjana Debevec

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja so na kapitlju v Assisiju izviolile novo vodstvo za prihodnje šestletje. Vrhovna predstojnica je postala Slovenka s. Veronika Verbič, njena namestnica pa s. Petra Bagarić.

Novo vrhovno vodstvo šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja

Šolske sestre so od 2. do 26. julija 2023 v Assisiju – Santa Maria degli Angeli obhajale 16. redni vrhovni kapitelj pod geslom Poslušajoč Svetega Duha hodimo skupaj v novosti življenja. Glavna naloga kapitlja je bila prenova zakonodaje redovne ustanove in izvolitev novega vodstva kongregacije za naslednje šestletje.

Vrhovno vodstvo
Vrhovno vodstvo © Šolske sestre

V soboto, 22. julija, so sestre za vrhovno predstojnico izvolile s. Veroniko Verbič, dosedanjo provincialno predstojnico mariborske province, njena namestnica je s. Petra Bagarić iz mostarske province, svetovalke pa s. Marija Petra Vučemilo iz splitske province, s. Maria Angélica Medina iz argentinsko-urugvajske province in s. Radmila Ilinović iz bosansko-hrvaške province.

Naj Božji blagoslov spremlja novo vodstvo, Sveti Duh pa podeli svojih darov za opravljanje zaupane službe!

Mir in dobro!

s. Martina Štemberger

provincialna tajnica

Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...