Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Romarji v Lurdu (foto: Miro Šlibar)
Romarji v Lurdu | (foto: Miro Šlibar)

Tudi v Lurdu odmeva vložitev zakona o pomoči pri samomoru; s. Emanuela Žerdin o pomenu Lurda za bolne

Cerkev na Slovenskem | 20.07.2023, 09:18 Alen Salihović

45 romarjev iz Slovenije se je v nedeljo z vlakom odpravilo na romanje v Lurd. Pridružili so se romarski skupnimi Unitalsi iz Italije. Tema romanja ob 165-letnici Marijinih prikazovanj sv. Bernardki je: »Pojdite povedat duhovnikom… naj tukaj zgradijo kapelo.« Z romarji potuje upokojeni beograjski nadškof Stanislav Hočevar, nam je povedal lurški kaplan, Miro Šlibar.

Z romarji je tudi s. Emanuela Žerdin, ki je prvič v Lurdu je dejala, da česa tako čudovitega še ni doživela. Počaščena je, da lahko spremlja bolnike in dodala, da bi to morali videti vsi tisti, ki si prizadevajo za sprejem zakona o prostovoljnem končanju življenja. 

»Obljubimo, da bomo v šestih dneh romanja v Lurd molili za vero v našem narodu, za odgovorne v naši domovini, prosili za naše družine, nove duhovne poklice, za Cerkev na Slovenskem, za mir... Na poseben način se bomo spomnili vseh starejših in bolnikov in vseh, ki ostajajo doma, da boste deležni Božje in Marijine bližine,« pa je ob romanju dejal Šlibar

Vabljeni, da prisluhnete prispevku. 

Nadškof Stanislav Hočevar
Nadškof Stanislav Hočevar © Miro Šlibar

Lurška Marija
Lurška Marija © Miro Šlibar

© Miro Šlibar

Cerkev na Slovenskem, Evropska Unija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.