Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Veselje nad slovesnim kosilom  (foto: S. Urša Marinčič)
Veselje nad slovesnim kosilom | (foto: S. Urša Marinčič)

Po kosilu zaplesali z motiko in vrečami cementa na glavi

Svet | 14.07.2023, 15:06 Rok Mihevc

Sestra Urša Marinčič, ki se te dni mudi v domovini, sicer pa deluje v misijonu v Ugandi, večkrat postreže s kakšno prijetno novičko na svojem Facebook profilu.

Nedavno je objavila prisrčno fotografijo, kako se je mala deklica pošalila in »oblekla v Uršo«, zadnja objava pa priča o tem, kako malo ljudje v Ugandi potrebujejo za veselje in radostno vzdušje. Tega so si ustvarili ob gradnji pastoralnega doma, po slovesnem kosilu, ki so ga pripravile sestre redovnice za pridne in marljive delavce.

 

Takole piše sestra Urša: »V zahvalo in spodbudo našim delavcem smo jih "počastile" s kozo, rižem, matokami (banane za kuhanje) in pijačo (brezalkoholno, se razume, saj so morali po kosilu nadaljevati z delom 😉). Ne morem vam opisati, kako so bili tega veseli. Rekli so, da se jim kaj takega še ni zgodilo, da bi kdo za njih kar tako pripravil slovesno kosilo. Prinesli so si velike zvočnike in si "navili" glasbo. Po kosilu pa iz vsega srca zaplesali. S praznimi posodami, samokolnico, motiko in vrečami cementa na glavi. 😅«

Gradnja doma
Gradnja doma © S. Urša Marinčič

Pastoralni dom je že skoraj končan
Pastoralni dom je že skoraj končan © S. Urša Marinčič

© S. Urša Marinčič

© S. Urša Marinčič

Misijonarjem dajemo glas tudi na Radiu Ognjišče. Vsako nedeljo, ob 8.45 v rubriki »Pojdite in učite«. Vabljeni k spremljanju.

Svet
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...