Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Posledice neurja v Bohinju. (foto: STA)
Posledice neurja v Bohinju. | (foto: STA)

Zbiranje pomoči za gospodinjstva prizadeta v neurjih

Slovenija | 14.07.2023, 12:02 Rok Mihevc

Na Slovenski karitas ocenjujejo, da je ob zadnjih neurjih s točo več kot 100 gospodinjstev po Sloveniji utrpelo hujšo škodo. Mnogi ne bodo zmogli sami odpraviti vseh posledic. Sodelavci Karitas bodo zato v prihodnjih dneh na najbolj prizadetih območjih stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi.

Slovenska karitas je danes tudi namenila prvih 20.000€ za prvo pomoč družinam, ki jih je prizadelo neurje. Ob tem začenja z zbiranjem pomoči namenjene prizadetim v najhujših neurjih v Sloveniji v letošnjem letu.

Vse, ki bi želeli pomagati prosi, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na:

Slovenska karitas Kristanova ulica 1 1000 Ljubljana TRR: SI56 0214 0001 5556 761 Namen: POMOČ NEURJE Sklic: SI 00 624

Svoj prispevek lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.

Slovenija
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...