Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Posledice neurja v Bohinju. (foto: STA)
Posledice neurja v Bohinju. | (foto: STA)

Zbiranje pomoči za gospodinjstva prizadeta v neurjih

Slovenija | 14.07.2023, 12:02 Rok Mihevc

Na Slovenski karitas ocenjujejo, da je ob zadnjih neurjih s točo več kot 100 gospodinjstev po Sloveniji utrpelo hujšo škodo. Mnogi ne bodo zmogli sami odpraviti vseh posledic. Sodelavci Karitas bodo zato v prihodnjih dneh na najbolj prizadetih območjih stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi.

Slovenska karitas je danes tudi namenila prvih 20.000€ za prvo pomoč družinam, ki jih je prizadelo neurje. Ob tem začenja z zbiranjem pomoči namenjene prizadetim v najhujših neurjih v Sloveniji v letošnjem letu.

Vse, ki bi želeli pomagati prosi, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na:

Slovenska karitas Kristanova ulica 1 1000 Ljubljana TRR: SI56 0214 0001 5556 761 Namen: POMOČ NEURJE Sklic: SI 00 624

Svoj prispevek lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.

Slovenija
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

"Hudo nam je pogledati vse te zastavice."

Nosilci Pohoda za življenje so dopoldne na Kongresni trg prinesli zastavice v spomin na umrle Slovence v postopkih splava. Izrazili so tudi nasprotovanje uvedbi zakona o prostovoljnem končanju ...