Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Predstavila se je tudi Policija (foto: Pali južno)
Predstavila se je tudi Policija | (foto: Pali južno)

Mame, lahko ste brez skrbi

Slovenija | 13.07.2023, 10:45 Rok Mihevc

V vasi Čadraže v teh dneh poteka skavtski tabor Pali južno.

Na njem se je zbralo preko 250 skavtov iz Dolenjske, starih med 11 in 15 let. Preko delavnic, skupnih opravil, večerov ob ognju in pohodov se med njimi pletejo prijateljske vezi. Tabor bodo sklenili v soboto, ko se jim bodo pridružili tudi starši.

© Pali južno

© Pali južno

Tekom tabora so zbrali nekaj objav udeležencev:

Pri skavtih smo preverili, kako dobro so pakirali svoje nahrbtnike?

Spalke imajo najbrž vsi, doma pa je ostala kakšna vodova zastavica. Erik (Črnomelj 1) nam je zaupal, da je pozabil zastavo ne svojega voda, ampak od voda Veveric. Hvala atiju, da je naredil veliko kilometrov in poskrbel, da bodo Veverice ponosno stale v kvadratu!

Najpogumnejši so v Krko skočili že prvi dan, preverili smo, kakšna je temperatura vode?

Klara (Novo mesto 2) pravi, da je voda mrzla, a se je vseeno luštno kopat in komaj čaka, da še enkrat skoči v Krko! Šentjernejčani imajo sicer prednost domačega terena. Nejc in Nik (Šentjernej 1) pravita, da sta se že velikokrat kopala v Krki in sploh ni nevarno. Mame, lahko ste brez skrbi!

© Pali južno

© Pali južno

© Pali južno

© Pali južno

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.