Evtanazija (foto: pexels)
Evtanazija | (foto: pexels)

Bolnišnični duhovniki odločno proti medicinski zastrupitvi bolnih in ostarelih

Novice | 10.07.2023, 13:03 Marjana Debevec

Bolnišnični duhovniki odločno nasprotujejo predlogu Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Ob tem poudarjajo, da pri svojem delu nikoli ne srečajo bolnikov, tudi v veliki telesni in duševni stiski, ki bi si želeli medicinske zastrupitve.

Bolnišnice in zdravstveno osebje imajo nalogo, da bolnikom lajšajo bolezni in trpljenje, duhovniki pa da jim nudijo duhovno in zakramentalno podporo, so zapisali.

Bolnišnični duhovniki so prepričani, da hudo bolni in ostareli potrebujejo skrb in najboljšo zdravstveno oskrbo ter da ni nobene potrebe, da bi bolnišnice in domove za starejše spremenili v ustanove za izvajanje medicinskih zastrupitev oz. samomorov.

Kakovost družbe se ne sme nikoli meriti po tem, koliko ljudi bomo zastrupili, temveč po tem, kako bomo solidarni s tistimi, ki so nemočni in potrebni pomoči, so še zapisali.

Novice
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...