Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Evtanazija (foto: pexels)
Evtanazija | (foto: pexels)

Bolnišnični duhovniki odločno proti medicinski zastrupitvi bolnih in ostarelih

Novice | 10.07.2023, 13:03 Marjana Debevec

Bolnišnični duhovniki odločno nasprotujejo predlogu Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Ob tem poudarjajo, da pri svojem delu nikoli ne srečajo bolnikov, tudi v veliki telesni in duševni stiski, ki bi si želeli medicinske zastrupitve.

Bolnišnice in zdravstveno osebje imajo nalogo, da bolnikom lajšajo bolezni in trpljenje, duhovniki pa da jim nudijo duhovno in zakramentalno podporo, so zapisali.

Bolnišnični duhovniki so prepričani, da hudo bolni in ostareli potrebujejo skrb in najboljšo zdravstveno oskrbo ter da ni nobene potrebe, da bi bolnišnice in domove za starejše spremenili v ustanove za izvajanje medicinskih zastrupitev oz. samomorov.

Kakovost družbe se ne sme nikoli meriti po tem, koliko ljudi bomo zastrupili, temveč po tem, kako bomo solidarni s tistimi, ki so nemočni in potrebni pomoči, so še zapisali.

Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Urša Cankar Soares in nekatere zagovornice življenja nerojenih otrok (photo: Pohod za življenje Slovenija) Urša Cankar Soares in nekatere zagovornice življenja nerojenih otrok (photo: Pohod za življenje Slovenija)

Začenja se devetdnevnica pred Pohodom za življenje

Pod geslom: Življenje je zakon bo v soboto, 7. oktobra v Ljubljani potekal že četrti Pohod za življenje. Danes pa se začenja devetdnevnica v pripravi na ta pomemben dogodek, ki slavi življenje ...