Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Koran (foto: Pixabay)
Koran | (foto: Pixabay)

Papež: Vsako knjigo, ki jo ima ljudstvo za sveto, je treba spoštovati iz spoštovanja do njenih vernikov.

Svet | 08.07.2023, 16:20 Alen Salihović Vatican News

Papež Frančišek je v intervjuju za časopis Al-Ittihad, ki izhaja v Združenih arabskih emiratih, spregovoril o pomenu dokumenta o človeškem bratstvu ter o svojem zdravju. Prav tako je poudaril, da odrasli ne smejo dopustiti, da bi mladi postali žrtve utvar in spopadov civilizacij ter obsodil zažig Korana na Švedskem, poroča slovensko uredništvo Vatican News.

Kot je povedal papež je zaradi tega dejanja »ogorčen in zgrožen«. Po njegovih besedah je treba vsako knjigo, ki jo ima ljudstvo za sveto, »spoštovati iz spoštovanja do njenih vernikov«. Poleg tega pa se svoboda izražanja »nikoli ne sme uporabljati kot izgovor za zaničevanje drugih; takih dejanj se ne sme dopustiti, ampak jih je potrebno obsoditi«.

Papež je spregovoril tudi o svojem zdravstvenem stanju po nedavni operaciji trebušne kile: »Bilo je težko, a zdaj sem, Bogu hvala, bolje zaradi predanosti in strokovnosti zdravnikov ter drugega medicinskega osebja. Iskreno se jim zahvaljujem ter molim zanje in za njihove družine ter za vse, ki so mi v teh dneh pisali in molili zame«.

Vir: Vatican News

Svet, Papež in Sveti sedež
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

"Hudo nam je pogledati vse te zastavice."

Nosilci Pohoda za življenje so dopoldne na Kongresni trg prinesli zastavice v spomin na umrle Slovence v postopkih splava. Izrazili so tudi nasprotovanje uvedbi zakona o prostovoljnem končanju ...