Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Koran (foto: Pixabay)
Koran | (foto: Pixabay)

Papež: Vsako knjigo, ki jo ima ljudstvo za sveto, je treba spoštovati iz spoštovanja do njenih vernikov.

Svet | 08.07.2023, 16:20 Alen Salihović Vatican News

Papež Frančišek je v intervjuju za časopis Al-Ittihad, ki izhaja v Združenih arabskih emiratih, spregovoril o pomenu dokumenta o človeškem bratstvu ter o svojem zdravju. Prav tako je poudaril, da odrasli ne smejo dopustiti, da bi mladi postali žrtve utvar in spopadov civilizacij ter obsodil zažig Korana na Švedskem, poroča slovensko uredništvo Vatican News.

Kot je povedal papež je zaradi tega dejanja »ogorčen in zgrožen«. Po njegovih besedah je treba vsako knjigo, ki jo ima ljudstvo za sveto, »spoštovati iz spoštovanja do njenih vernikov«. Poleg tega pa se svoboda izražanja »nikoli ne sme uporabljati kot izgovor za zaničevanje drugih; takih dejanj se ne sme dopustiti, ampak jih je potrebno obsoditi«.

Papež je spregovoril tudi o svojem zdravstvenem stanju po nedavni operaciji trebušne kile: »Bilo je težko, a zdaj sem, Bogu hvala, bolje zaradi predanosti in strokovnosti zdravnikov ter drugega medicinskega osebja. Iskreno se jim zahvaljujem ter molim zanje in za njihove družine ter za vse, ki so mi v teh dneh pisali in molili zame«.

Vir: Vatican News

Svet, Papež in Sveti sedež
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...

O avtorju