Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
Slavljenec z duhovniki (foto: FB Alojzija Cvikla)
Slavljenec z duhovniki | (foto: FB Alojzija Cvikla)

Škof Cvikl praznuje 40 let duhovništva

Cerkev na Slovenskem | 03.07.2023, 09:22 Rok Mihevc

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl se danes veseli obletnice mašniškega posvečenja. Pred 40 leti ga je prejel po rokah škofa dr. Jožefa Smeja, se spominja na svojem Facebook profilu.

Zahvalno sveto mašo ob tem dogodku je s svojimi sorodniki in prijatelji obhajal na Vinah v Novi Cerkvi, na mestu, kjer je nekoč stala cerkev sv. Janeza Krstnika, danes pa stoji obeležje.

© FB Alojzija Cvikla

»Zahvala vsem, ki ste vsa ta leta molili in še molite zame. Prav tako zahvala vsem, ki me spodbujate in mojim sorodnikom, sestri Vidi, bratu Lenku, nečakoma Mihu in Moniki ter župljanom Nove Cerkve in njihovemu župniku, g. Alojzu Vicmanu, ki so v pripravi na ta dogodek nosili "težo dneva",« je še zapisal Cvikl.

© FB Alojzija Cvikla

Čestitkam se pridružujemo tudi sodelavci Radia Ognjišče!

Cerkev na Slovenskem
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...