Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Slavljenec z duhovniki (foto: FB Alojzija Cvikla)
Slavljenec z duhovniki | (foto: FB Alojzija Cvikla)

Škof Cvikl praznuje 40 let duhovništva

Cerkev na Slovenskem | 03.07.2023, 09:22 Rok Mihevc

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl se danes veseli obletnice mašniškega posvečenja. Pred 40 leti ga je prejel po rokah škofa dr. Jožefa Smeja, se spominja na svojem Facebook profilu.

Zahvalno sveto mašo ob tem dogodku je s svojimi sorodniki in prijatelji obhajal na Vinah v Novi Cerkvi, na mestu, kjer je nekoč stala cerkev sv. Janeza Krstnika, danes pa stoji obeležje.

© FB Alojzija Cvikla

»Zahvala vsem, ki ste vsa ta leta molili in še molite zame. Prav tako zahvala vsem, ki me spodbujate in mojim sorodnikom, sestri Vidi, bratu Lenku, nečakoma Mihu in Moniki ter župljanom Nove Cerkve in njihovemu župniku, g. Alojzu Vicmanu, ki so v pripravi na ta dogodek nosili "težo dneva",« je še zapisal Cvikl.

© FB Alojzija Cvikla

Čestitkam se pridružujemo tudi sodelavci Radia Ognjišče!

Cerkev na Slovenskem
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...