Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Gospa Dragica in gospod Frenk (foto: ARO)
Gospa Dragica in gospod Frenk | (foto: ARO)

Ne greš na urgenco!

Slovenija | 27.06.2023, 08:32 Alen Salihović

Gospa Dragica je tik pred odhodom na počitnice prosila svojega moža Frenka, naj nekaj postori okoli hiše. Pri delu je potreboval lestev, a je za sestop ubral hitrejšo in bolj bolečo pot - padel je z vrhnjega klina in si poškodoval nogo. Kaj narediti? Če gre na urgenco, tvega, da ne bo mogel na radijske počitnice, na katere čakata že 20 let. Gospa Dragica je trezno premislila in svetovala, da poškodbo oskrbita kar doma. Nekaj protibolečinskih tablet, povoji, ledeni obkladki in Frenk je danes z nami v Črni gori. Noga ga ne boli več tako zelo, pri hoji mu pomagajo palice in žena, saj drug drugega podpirata že 55 let. Vesela in srečna, da jima je končno uspelo priti na Radijske počitnice.

Gospa Dragica in gospod Frenk
Gospa Dragica in gospod Frenk © ARO

Ponedeljkovo dogajanje sem povzela v video obliki. Ogledate si ga lahko spodaj.Nisem pa omenila, da smo na večerni prireditvi "Festival Igalo" premierno predvajali video Bele ladje na morju. Snemali smo ga ves čas oddiha v Črni gori in vanj vključili počitniško dogajanje.

Slovenija, Radijske počitnice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...