Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
p. Tomaž Menart (foto: www.marija.si)
p. Tomaž Menart | (foto: www.marija.si)

Frančiškani na Brezjah so se poslovili od sobrata p. Tomaža Menarta

| 30.06.2023, 14:39 Alen Salihović

Pri Mariji Pomagaj na Brezjah so se danes poslovili od frančiškana p. Tomaža Menarta, ki je umrl v ponedeljek. Pogrebno sveto mašo v Marijini baziliki je daroval nadškof Stanislav Zore.

P. Tomaž, s krstnim imenom Andrej, se je rodil decembra 1940 v Šentvidu v Ljubljani. Pri petindvajsetih letih se je pridružil frančiškanom in imel novo mašo leta 1971. Kot duhovnik je deloval v samostanih na Tromostovju in na Viču v Ljubljani, v Kamniku, Dobovi, pri Novi Štifti ter v Sydneyu v Avstraliji. Zadnja leta je živel na Brezjah.

Provincial frančiškanov p. Marjan Čuden ga je v pridigi označil za predanega duhovnika in frančiškana. Od p. Tomaža se je v imenu svetišča poslovila direktorica romarskega urada Brezje dr. Andreja Eržen Firšt.

Obema lahko prisluhnete na tej povezavi. 


 

Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...