Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
 (foto: marija.si)
| (foto: marija.si)

Jubileji mašništva pri Mariji Pomagaj

Cerkev na Slovenskem | 30.06.2023, 11:56 Rok Mihevc

Na praznik apostolov sv. Petra in sv. Pavla so se pri Mariji Pomagaj s sveto mašo zahvalili za mašniške jubileje treh duhovnikov: p. Tadeja Ingliča, p. Krizostoma Komarja in p. Roberta Bahčiča.

V uvodu je prisotne romarje, matere vseh treh jubilantov ter sorodnike pozdravil p. Robert Bahčič. V pridigi je p. Marjan Čuden uvodoma spregovoril o pomenu delovanja obeh apostolov, svetega Petra in Pavla in tudi o tem, zakaj potrebujemo duhovnike. "Zakaj potrebujemo duhovnike? Da bi imeli življenje v obilju. Da vas blagoslavljamo, da vedno hodimo skupaj. Ni lepšega veselja, kot ljudem prinašati Boga.

Pred zaključnim blagoslovom se je jubilantom za njihovo delo zahvalila direktorica Romarskega urada Brezje, dr. Andreja Eržen Firšt.

Več na marija.si.

Jubilantje
Jubilantje © marija.si

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.