Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
 (foto: marija.si)
| (foto: marija.si)

Jubileji mašništva pri Mariji Pomagaj

Cerkev na Slovenskem | 30.06.2023, 11:56 Rok Mihevc

Na praznik apostolov sv. Petra in sv. Pavla so se pri Mariji Pomagaj s sveto mašo zahvalili za mašniške jubileje treh duhovnikov: p. Tadeja Ingliča, p. Krizostoma Komarja in p. Roberta Bahčiča.

V uvodu je prisotne romarje, matere vseh treh jubilantov ter sorodnike pozdravil p. Robert Bahčič. V pridigi je p. Marjan Čuden uvodoma spregovoril o pomenu delovanja obeh apostolov, svetega Petra in Pavla in tudi o tem, zakaj potrebujemo duhovnike. "Zakaj potrebujemo duhovnike? Da bi imeli življenje v obilju. Da vas blagoslavljamo, da vedno hodimo skupaj. Ni lepšega veselja, kot ljudem prinašati Boga.

Pred zaključnim blagoslovom se je jubilantom za njihovo delo zahvalila direktorica Romarskega urada Brezje, dr. Andreja Eržen Firšt.

Več na marija.si.

Jubilantje
Jubilantje © marija.si

Cerkev na Slovenskem
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...