Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti)

Papež še čuti posledice po operaciji

Papež in Sveti sedež | 22.06.2023, 14:54 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Papež Frančišek, ki so ga v začetku meseca operirali zaradi ukleščene trebušne kile, še vedno čuti posledice operacije.

Zaradi tega je preskočil branje načrtovanega govora na današnjem srečanju v Vatikanu. "Še vedno sem pod vplivom anestezije, moje dihanje ni dobro," je dejal Frančišek med avdienco z udeleženci skupščine Združenja za pomoč vzhodnim Cerkvam in prosil nekoga drugega, naj navzočim izroči za to priložnost pripravljeno besedilo.

Papež in Sveti sedež
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...