Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Papež Frančišek je nasmejan zapustil bolnišnico (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek je nasmejan zapustil bolnišnico | (foto: Vatican Media)

"Še vedno sem živ!"

Papež in Sveti sedež | 16.06.2023, 10:46 Marta Jerebič

Papež Frančišek je danes, devet dni po operaciji kile, zapustil rimsko bolnišnico Gemelli.

Pred bolnišnico, kjer se je zbralo veliko ljudi, se je pripeljal na invalidskem vozičku, a nasmejan. Novinarjem je na vprašanje o počutju dejal: »Še vedno sem živ.« 

Zatem se je odpravil v baziliko Svete Marije Velike, kjer se je v molitvi zaustavil pred podobo Marije, Rešiteljice rimskega ljudstva.

Pred vrnitvijo v Vatikan je z obiskom presenetil še neke redovnice, ki so zbrane na generalnem kapitlju.

Vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni je medtem sporočil, da bo papež v nedeljo imel nagovor pred opoldansko molitvijo, prav tako so potrjene druge avdience, odpadla bo le sredina splošna avdienca, 21. junija.

Sicer pa je kirurg Sergio Alfieri, ki je opravil poseg, povedal, da se bo papež lažje lotil delovnih obveznosti, saj nima več težav kot prej. Tako na njegovem programu ostajata dve mednarodni potovanji. V začetku avgusta gre v Lizbono za svetovni dan mladih, konec avgusta pa še v Mongolijo.

Ppapež je že v bolnišnici nadaljeval z delom, pri čemer je dejal, da je "Vatikan številka ena" Trg svetega Petra, številka dve papeška poletna rezidenca Castel Gandolfo, bolnišnica Gemelli pa da je Vatikan številka tri.

Papež in Sveti sedež
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...