Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Papež Frančišek je nasmejan zapustil bolnišnico (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek je nasmejan zapustil bolnišnico | (foto: Vatican Media)

"Še vedno sem živ!"

Papež in Sveti sedež | 16.06.2023, 10:46 Marta Jerebič

Papež Frančišek je danes, devet dni po operaciji kile, zapustil rimsko bolnišnico Gemelli.

Pred bolnišnico, kjer se je zbralo veliko ljudi, se je pripeljal na invalidskem vozičku, a nasmejan. Novinarjem je na vprašanje o počutju dejal: »Še vedno sem živ.« 

Zatem se je odpravil v baziliko Svete Marije Velike, kjer se je v molitvi zaustavil pred podobo Marije, Rešiteljice rimskega ljudstva.

Pred vrnitvijo v Vatikan je z obiskom presenetil še neke redovnice, ki so zbrane na generalnem kapitlju.

Vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni je medtem sporočil, da bo papež v nedeljo imel nagovor pred opoldansko molitvijo, prav tako so potrjene druge avdience, odpadla bo le sredina splošna avdienca, 21. junija.

Sicer pa je kirurg Sergio Alfieri, ki je opravil poseg, povedal, da se bo papež lažje lotil delovnih obveznosti, saj nima več težav kot prej. Tako na njegovem programu ostajata dve mednarodni potovanji. V začetku avgusta gre v Lizbono za svetovni dan mladih, konec avgusta pa še v Mongolijo.

Ppapež je že v bolnišnici nadaljeval z delom, pri čemer je dejal, da je "Vatikan številka ena" Trg svetega Petra, številka dve papeška poletna rezidenca Castel Gandolfo, bolnišnica Gemelli pa da je Vatikan številka tri.

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.