Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
p. Marko Ivan Rupnik pri ustvarjanju mozaika na Zaplazu (foto: ARO)
p. Marko Ivan Rupnik pri ustvarjanju mozaika na Zaplazu | (foto: ARO)

P. Rupnik izključen iz jezuitskega reda

Slovenija | 15.06.2023, 13:04 Marta Jerebič

Vrhovni predstojnik jezuitov p. Arturo Sosa je iz Družbe Jezusove izključil p. Marka Ivana Rupnika. Kot razlog je navedel njegovo trdovratno zavračanje zaobljube pokorščine.

Spomnimo, da so bile za p. Rupnika uvedene omejitve obhajanj bogoslužij, umetniških dejavnosti in tudi gibanja, ki pa jih je v zadnjih mesecih večkrat kršil.
Potem ko je skupina, ki je preiskovala obtožbe o Rupnikovih zlorabah, februarja letos oddala svoje poročilo, je Družba Jezusova od njega zahtevala, da zamenja skupnost in sprejme drugo poslanstvo. S tem mu je dala še zadnjo priložnost, da se sooči s svojo preteklostjo in stopi na pot resnice. Vendar je zavrnil tudi to.

Rupnik ima zdaj 30 dni časa za vložitev pritožbe. Po tem roku bo izključitev dokončna.

Slovenija
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...