Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Bolnišnica Gemelli (foto: VaticanNews)
Bolnišnica Gemelli | (foto: VaticanNews)

Papež opoldansko molitev zmolil zasebno, kosil z osebjem, ki ga oskrbuje v bolnišnici.

Svet | 11.06.2023, 14:18 Marta Jerebič

Okrevanje papeža Frančiška po operaciji trebušne kile še naprej poteka brez posebnosti, je sporočil vatikanski tiskovni predstavnik. Sveti oče je opoldansko molitev zmolil zasebno v kapeli apartmaja na polikliniki Gemelli.

Sveti sedež je danes sporočil, da papež nima vročine, srčni utrip in krvni tlak sta stabilna, sodeloval je v respiratorni in gibalni fizioterapiji. Dopoldne je mašo spremljal prek televizije in prejel sveto obhajilo, nato pa v kapeli zasebnega apartmaja zmolil Angelovo češčenje. Pri kosilu se mu je pridružilo osebje, ki v teh dneh skrbi zanj – zdravniki, medicinske sestre, bolničarji in žandarji.

Kirurg Sergio Alfieri, ki je opravil poseg, je že na včerajšnji tiskovni konferenci na polikliniki Gemelli povedal, da je sveti oče sprejel nasvet zdravnikov, naj se ne napreza. Tako je današnjo opoldansko molitev Angelovega češčenja zmolil zasebno in se v mislih povezal z verniki. Pacienti običajno po takšni operaciji ostanejo v bolnišnici štiri do pet dni. Zdravniki upajo, da bodo papeža prepričali, da bo ostal ves naslednji teden, saj mu bo okrevanje v bolnišnici omogočilo, da se bo z večjo močjo in varnostjo vrnil k delu.

Kirurg Alfieri je pojasnil, da je treba v naslednjih dneh vso pozornost nameniti celjenju. Če se rana odpre, mora pacient znova v operacijsko. To pa ne bo všeč ne papežu, ne meni, je dejal kirurg.

Svet
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...