Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Poslanka NSi dr. Vida Čadonič Špelič (foto: NSi)
Poslanka NSi dr. Vida Čadonič Špelič | (foto: NSi)

Čadonič Špelič: To ni samo neokusno, ampak je že nevarno

Novice | 05.06.2023, 12:28 Marjana Debevec

Sedanja vlada je obljubljala sodelovanje in vključenost vseh, rezultati pa kažejo prav nasprotno, je na dopoldanski tiskovni konferenci v Novem mestu poudarila poslanka NSi Vida Čadonič Špelič. Izpostavila je tudi reforme, ki se kljub napovedim niso uresničile.

V prvem letu delovanja vlade Roberta Goloba sem bila večkrat presenečena, pa tudi razočarana, je za naš radio poudarila poslanka Vida Čadonič Špelič. Prepričana je, da se stranka Svoboda ne zaveda odgovornosti, ki so ji jo namenili volivci.»Ta vlada dela bolj po navdihu. Zadnje čase tako, kot ji svetujejo vplivneži na socialnih omrežjih. Jaz ji kar rečem facebook vlada.«

Čadonič Špelič poudarja, da so nekateri ministri že na začetku izkazovali nekompetentnost in neusklajenost delovanja. »Razočarale so me zaletave napovedi posameznih ukrepov predsednika vlade in njegove solo akcije. Mnogo se je govorilo, manj se je delalo. Najbolj pa sem razočarana nad tem, da je predsednik vlade tako vehementno napovedal različne reforme in od teh reform zdaj ni ostalo nič. Celo časovnico, ki so si jo sami zadali, kršijo,« je bila kritična poslanka NSi.

Najbolj pa je razočarana nad tem, da so zmagali z obljubo po sodelovanju in s kritiko prejšnje vlade. »Izločujejo namesto, da bi združevali, gredo se, posebej stranka Levica neke kulturne boje. To pa ni samo neokusno, ampak je tudi nevarno. Morali se bodo ustaviti,« je za naš radio še poudarila Vida Čadonič Špelič.

Celotnemu pogovoru, v katerem nam je povedala tudi, kje vidi luč na koncu tunela, boste lahko prisluhnili v Mozaiku dneva ob 18.00.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...