Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Poslanka NSi Vida Čadonič Špelič (foto: NSi)
Poslanka NSi Vida Čadonič Špelič | (foto: NSi)

Čadonič Špelič: To ni samo neokusno, ampak je že nevarno

Novice | 05.06.2023, 12:28 Marjana Debevec

Sedanja vlada je obljubljala sodelovanje in vključenost vseh, rezultati pa kažejo prav nasprotno, je na dopoldanski tiskovni konferenci v Novem mestu poudarila poslanka NSi Vida Čadonič Špelič. Izpostavila je tudi reforme, ki se kljub napovedim niso uresničile.

V prvem letu delovanja vlade Roberta Goloba sem bila večkrat presenečena, pa tudi razočarana, je za naš radio poudarila poslanka Vida Čadonič Špelič. Prepričana je, da se stranka Svoboda ne zaveda odgovornosti, ki so ji jo namenili volivci.»Ta vlada dela bolj po navdihu. Zadnje čase tako, kot ji svetujejo vplivneži na socialnih omrežjih. Jaz ji kar rečem facebook vlada.«

Čadonič Špelič poudarja, da so nekateri ministri že na začetku izkazovali nekompetentnost in neusklajenost delovanja. »Razočarale so me zaletave napovedi posameznih ukrepov predsednika vlade in njegove solo akcije. Mnogo se je govorilo, manj se je delalo. Najbolj pa sem razočarana nad tem, da je predsednik vlade tako vehementno napovedal različne reforme in od teh reform zdaj ni ostalo nič. Celo časovnico, ki so si jo sami zadali, kršijo,« je bila kritična poslanka NSi.

Najbolj pa je razočarana nad tem, da so zmagali z obljubo po sodelovanju in s kritiko prejšnje vlade. »Izločujejo namesto, da bi združevali, gredo se, posebej stranka Levica neke kulturne boje. To pa ni samo neokusno, ampak je tudi nevarno. Morali se bodo ustaviti,« je za naš radio še poudarila Vida Čadonič Špelič.

Celotnemu pogovoru, v katerem nam je povedala tudi, kje vidi luč na koncu tunela, boste lahko prisluhnili v Mozaiku dneva ob 18.00.

Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

"Hudo nam je pogledati vse te zastavice."

Nosilci Pohoda za življenje so dopoldne na Kongresni trg prinesli zastavice v spomin na umrle Slovence v postopkih splava. Izrazili so tudi nasprotovanje uvedbi zakona o prostovoljnem končanju ...