Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Rok MihevcRok Mihevc
Papež Frančišek (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Papež Frančišek | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Ali sprejemamo Boga kot ljubezen?

Papež in Sveti sedež | 04.06.2023, 13:57 Alen Salihović

Papež Frančišek je na današnjo nedeljo Sv. Trojice pred opoldansko molitvijo Angel Gospodov z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra dejal, da si lahko Boga predstavljamo preko podobe družine, ki je zbrana okoli mize, kjer se podeljuje življenje. »Konec koncev pa je miza, ki je istočasno oltar, simbol, s katerim nekatere ikone upodabljajo Sveto Trojico. Gre za podobo, ki nam govori o Bogu občestvu: Očetu, Sinu in Svetem Duhu,« je dejal papež.

»Danes se lahko vprašamo: pričujemo Boga-ljubezen? Ali pa je Bog-ljubezen postal pojem, nekaj kar smo že slišali in ki ne gane in ne zbuja več življenja? Če je Bog ljubezen, ga naše skupnosti pričujejo? Znajo naše skupnosti ljubiti? Znajo naše družine ljubiti? Imamo vrata vedno odprta, znamo sprejeti vse, poudarjam vse, kot brate in sestre? Ponudimo vsem kruh Božjega odpuščanja in evangeljsko veselje? Se čuti okolje domačnosti ali pa smo podobni bolj uradu ali rezerviranem kraju, v katerega vstopajo samo izbranci? Bog je ljubezen. Bog je Oče, Sin in Sveti Duh in je dal življenje za nas razpet na križ,« je dejal papež.

Vir: Vatican News

Papež in Sveti sedež, Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...