Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)

Papež odhaja v Mongolijo

Papež in Sveti sedež | 03.06.2023, 14:51 Alen Salihović

Sveti sedež je sporočil, da bo papež Frančišek na povabilo predsednika Mongolije in tamkajšnjih cerkvenih oblasti opravil apostolsko potovanje v Mongoliji od 31. avgusta do 4. septembra 2023. Program in dodatne podrobnosti bodo objavljeni v prihodnjih tednih.

Mongolija je azijska celinska država, ki na severu meji na Rusijo, na jugu, vzhodu in zahodu na Kitajsko, na zahodu pa se približa Kazahstanu le na nekaj kilometrov. Prevladujoča vera v Mongoliji je tibetanski budizem. Islam je prevladujoča religija med etničnimi Kazahstanci. Katoličanom je zelo malo, približno 1000 od 3,2 milijona prebivalcev, piše na spletni strani Wikipedije. 

Papež in Sveti sedež, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.