Rok MihevcRok Mihevc
dr. Anže Logar (foto: STA)
dr. Anže Logar | (foto: STA)

Novinar Merše o Logarjevi Platformi sodelovanja: Lahko se razvije v karkoli.

Novice | 30.05.2023, 16:12 Alen Salihović

»Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Danes smo na začetku nečesa velikega.« To so besede Anžeta Logarja, potem ko je priznal poraz in lani novembra čestital novoizvoljeni predsednici republike Nataši Pirc Musar. In nekaj novega se začenja jutri. Zaživelo bo društvo Anžeta Logarja oziroma Platforma sodelovanja.

Na vprašanje, ali se bo jutri res uresničilo nekaj velikega, nam je novinar Domovine Peter Merše odgovoril: »Uresničilo se bo v delni meri. Zaenkrat smo priča platformi, ki še nima zares končne oblike. Se pravi ali bo to nekoč politična stranka ali ne, kakšno držo bo zavzela, zaenkrat smo priča ustanovitvi društva, platforme za razmislek o prihodnosti Slovenije, kar je dovolj konkretno, da lahko Logar pokaže, da se neke zadeve premikajo. Bil je v zadnjem času precej neizrazit, neaktiven, tudi v parlamentu.«


Kdo vse naj bi se vključil v društvo?

V društvu naj bi bili ekonomist Igor Masten, nekdanji minister SD Jernej Pikalo, direktor Beletrine Mitja Čander, zdravnik Rok Ravnikar, gospodarstvenik Igor Hustič, vodja kabineta nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja Alja Brglez, nekdanja evropska poslanka Romana Jordan, poslanka SDS Eva Irgl in profesor evropskega prava Matej Avbelj.

Sicer je Logar sinoči za POP TV dejal, da gre za projekt, ki bo prinesel svežino in usmerjenost v ključne izzive, ki so pred Slovenijo. »Želimo presekati koncept, kjer se vse opredeljuje za ali proti nekomu. Jaz se s tem ne bom ukvarjal. Ukvarjal se bom s prihodnostjo Slovenije. Delitev je bilo dovolj. Iščimo tisto, kar nas povezuje,« je dejal Logar.

Kdo bo komu konkurent?

Politiko brez delitev obljublja tudi NSi. Bo šlo za konkurenco? »Vprašanje pri tem je, kakšno stališče bo Anže Logar zavzel, ko bo ustanovil stranko. Zaenkrat si še niso konkurentje. V društvu se lahko vključijo tudi člani NSi, SDS, SD... in lahko skupaj razmišljajo o prihodnosti Slovenije, takrat, ko bi Logar postavil temelje za stranke pa bo zares jasno, kakšna ta stranka bo, na katerih temeljih in katere vrednote bo zastopala,« je za Radio Ognjišče dejal novinar Domovine Peter Merše. 

Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...