Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc
dr. Anže Logar (foto: STA)
dr. Anže Logar | (foto: STA)

Novinar Merše o Logarjevi Platformi sodelovanja: Lahko se razvije v karkoli.

Novice | 30.05.2023, 16:12 Alen Salihović

»Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Danes smo na začetku nečesa velikega.« To so besede Anžeta Logarja, potem ko je priznal poraz in lani novembra čestital novoizvoljeni predsednici republike Nataši Pirc Musar. In nekaj novega se začenja jutri. Zaživelo bo društvo Anžeta Logarja oziroma Platforma sodelovanja.

Na vprašanje, ali se bo jutri res uresničilo nekaj velikega, nam je novinar Domovine Peter Merše odgovoril: »Uresničilo se bo v delni meri. Zaenkrat smo priča platformi, ki še nima zares končne oblike. Se pravi ali bo to nekoč politična stranka ali ne, kakšno držo bo zavzela, zaenkrat smo priča ustanovitvi društva, platforme za razmislek o prihodnosti Slovenije, kar je dovolj konkretno, da lahko Logar pokaže, da se neke zadeve premikajo. Bil je v zadnjem času precej neizrazit, neaktiven, tudi v parlamentu.«


Kdo vse naj bi se vključil v društvo?

V društvu naj bi bili ekonomist Igor Masten, nekdanji minister SD Jernej Pikalo, direktor Beletrine Mitja Čander, zdravnik Rok Ravnikar, gospodarstvenik Igor Hustič, vodja kabineta nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja Alja Brglez, nekdanja evropska poslanka Romana Jordan, poslanka SDS Eva Irgl in profesor evropskega prava Matej Avbelj.

Sicer je Logar sinoči za POP TV dejal, da gre za projekt, ki bo prinesel svežino in usmerjenost v ključne izzive, ki so pred Slovenijo. »Želimo presekati koncept, kjer se vse opredeljuje za ali proti nekomu. Jaz se s tem ne bom ukvarjal. Ukvarjal se bom s prihodnostjo Slovenije. Delitev je bilo dovolj. Iščimo tisto, kar nas povezuje,« je dejal Logar.

Kdo bo komu konkurent?

Politiko brez delitev obljublja tudi NSi. Bo šlo za konkurenco? »Vprašanje pri tem je, kakšno stališče bo Anže Logar zavzel, ko bo ustanovil stranko. Zaenkrat si še niso konkurentje. V društvu se lahko vključijo tudi člani NSi, SDS, SD... in lahko skupaj razmišljajo o prihodnosti Slovenije, takrat, ko bi Logar postavil temelje za stranke pa bo zares jasno, kakšna ta stranka bo, na katerih temeljih in katere vrednote bo zastopala,« je za Radio Ognjišče dejal novinar Domovine Peter Merše. 

Novice
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.