Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Norčevanje študentov na Škisovi tržnici (foto: FB Borut Pahor)
Norčevanje študentov na Škisovi tržnici | (foto: FB Borut Pahor)

Norčevanje iz razpela in Kristusa na Škisovi tržnici

Slovenija | 11.05.2023, 21:13 Rok Mihevc

V Ljubljani je danes v organizaciji Zveze študentskih klubov Slovenije potekala Škisova tržnica, ki je priložnost za druženje mladih s stojnicami, igrami in koncerti slovenskih glasbenikov. A ob fotografijah dogajanja nam je hitro padla v oko tista, ki jo je na družbenih omrežjih delil nekdanji predsednik države Borut Pahor.

Na njej je videti mlado dekle, ki ponazarja Kristusa na razpelu, slednje pa so uprizorili kar z gajbami za pivo. Dekle in "križ" nosijo mladi, oblečeni v redovnike. Glede na to, da se pod to "idejo" podpisuje Klub škofjeloških študentov, gre verjetno tudi za norčevanje iz Škofjeloškega pasijona, ki je tudi kulturna dediščina Škofje Loke.

Fotografijo je na Facebook strani objavil Pahor, še bolj pa bode v oči njegov zapis: "Kljub dežju je bilo spet pestro na vsakoletni študentski tržnici. Zmaga pa pripada Klubu škofjeloških študentov in Katji, ki je bila kot Kristus pribita na zaboje piva. 😁 Nažical sem jo za selfi, tnx." 

 

Nad vidnim norčevanjem iz Božjih oseb in verskih simbolov in vedenjem študentov so bili zgroženi tudi sledilci strani, kar nekaj jih je zapisalo, da to ni zabava, ampak norčevanje in da se iz razpela ne norčuje. "Naš stari ate je rekel, da bo prišlo hudo na tem svetu, ko ne bo več spoštovanja do Boga.... In zdej smo tam," še lahko preberemo enega od komentarjev pod objavo. 

Tudi zaradi takšnih dogodkov se toliko bolj veselimo prihajajočega Ritma srca, kjer ni prostora za nobeno norčevanje. Iz nikogar. Veselimo se vseh mladih, ki postavljajo vrednote na pravo mesto. Pa naj bo to priložnost za vabilo, da se vidimo 25. maja na festivalu sodobne krščanske glasbe. 

Slovenija
Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA) Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA)

Roglič najhitrejši romar na Svete Višarje!

Primož Roglič je tisti, za katerega smo tri tedne, danes pa še prav posebej, stiskali pesti. Naš kolesarski as je že tolikokrat dokazal, da zmore nemogoče, da smo, vse do verige, ki se je snela v ...

Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik) Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo ...

Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels) Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels)

Fink, Ferfila in Tomšič o vojni v Ukrajini

Vojna v Ukrajini je terjala na tisoče življenj, milijone razseljenih in uničeno infrastrukturo. Konflikt je pomembno vplival na evropsko soseščino, ki je soočena z zaostrenimi varnostnimi ...