Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko
Norčevanje študentov na Škisovi tržnici (foto: FB Borut Pahor)
Norčevanje študentov na Škisovi tržnici | (foto: FB Borut Pahor)

Norčevanje iz razpela in Kristusa na Škisovi tržnici

Slovenija | 11.05.2023, 21:13 Rok Mihevc

V Ljubljani je danes v organizaciji Zveze študentskih klubov Slovenije potekala Škisova tržnica, ki je priložnost za druženje mladih s stojnicami, igrami in koncerti slovenskih glasbenikov. A ob fotografijah dogajanja nam je hitro padla v oko tista, ki jo je na družbenih omrežjih delil nekdanji predsednik države Borut Pahor.

Na njej je videti mlado dekle, ki ponazarja Kristusa na razpelu, slednje pa so uprizorili kar z gajbami za pivo. Dekle in "križ" nosijo mladi, oblečeni v redovnike. Glede na to, da se pod to "idejo" podpisuje Klub škofjeloških študentov, gre verjetno tudi za norčevanje iz Škofjeloškega pasijona, ki je tudi kulturna dediščina Škofje Loke.

Fotografijo je na Facebook strani objavil Pahor, še bolj pa bode v oči njegov zapis: "Kljub dežju je bilo spet pestro na vsakoletni študentski tržnici. Zmaga pa pripada Klubu škofjeloških študentov in Katji, ki je bila kot Kristus pribita na zaboje piva. 😁 Nažical sem jo za selfi, tnx." 

 

Nad vidnim norčevanjem iz Božjih oseb in verskih simbolov in vedenjem študentov so bili zgroženi tudi sledilci strani, kar nekaj jih je zapisalo, da to ni zabava, ampak norčevanje in da se iz razpela ne norčuje. "Naš stari ate je rekel, da bo prišlo hudo na tem svetu, ko ne bo več spoštovanja do Boga.... In zdej smo tam," še lahko preberemo enega od komentarjev pod objavo. 

Tudi zaradi takšnih dogodkov se toliko bolj veselimo prihajajočega Ritma srca, kjer ni prostora za nobeno norčevanje. Iz nikogar. Veselimo se vseh mladih, ki postavljajo vrednote na pravo mesto. Pa naj bo to priložnost za vabilo, da se vidimo 25. maja na festivalu sodobne krščanske glasbe. 

Slovenija
Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj) Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj)

Matic Suhadolc – Naš gost

Naš gost je bil arhitekt Matic Suhadolc, ki je leta 2021 med drugim prejel odličje sv. Cirila in Metoda Slovenske škofovske konference za njegov izjemen doprinos na področju izgradnje in obnove ...