Alen SalihovićAlen Salihović
Dr. Marko Pavliha (foto: osebni arhiv)
Dr. Marko Pavliha | (foto: osebni arhiv)

Častni doktorat za Marka Pavliho

Slovenija | 09.05.2023, 16:19 Rok Mihevc

Inštitut za mednarodno pomorsko pravo je pravniku dr. Marku Pavlihi podelil častni doktorat (Doctor of International Maritime Law Honoris Causa).

Krepitev ugleda inštituta

Prislužil si ga je za njegov dolgoletni prispevek k vsestranskemu razvoju in unifikaciji mednarodnega pomorskega prava in h krepitvi ugleda inštituta v vlogi gostujočega predavatelja, zunanjega ocenjevalca, mentorja, člana Akademskega odbora, člana Sveta guvernerjev in priznanega avtorja odmevnih knjig in drugih publikacij.

Priznanje tudi za številne druge

Kot je za naš radio dejal Pavliha, te visoke časti ne doživlja kot osebni dosežek, »marveč tudi kot priznanje, ki si ga zaslužijo Fakulteta za pomorstvo in promet, Pravna fakulteta, Univerza v Ljubljani, McGill, Pravna fakulteta Split, Društvo za pomorsko pravo Slovenije, Zveza društev pravnikov Slovenije, GV Založba in nenazadnje Republika Slovenija kot pomorska in pravna država«. Svečana podelitev bo 30. junija na Malti.

Priznana akdamenska institucija

Inštitut za mednarodno pomorsko pravo je svetovno priznana podiplomska akademska institucija in ena vodilnih na tem področju. Ustanovljen je bil leta 1988 na podlagi sporazuma med Mednarodno pomorsko organizacijo kot specializirano agencijo OZN in Vlado Republike Malte, kjer ima tudi sedež, z namenom, da usposablja vrhunske strokovnjake na področju prava morja, pomorskega prava, varstva morskega okolja in celostnega upravljanja z oceani.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...