Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Kraljeva družina (foto: Hugo Burnand/Uradna stran Kraljeve družina)
Kraljeva družina | (foto: Hugo Burnand/Uradna stran Kraljeve družina)

Blaž Podobnik: Kaj lahko pričakujemo od novega kralja?

| 09.05.2023, 13:44 Alen Salihović

Trg republike in Trg Sveta Evrope je potrebno urediti v skladu z vrednotami Republike Slovenije. Osamosvojitev pomeni ''slovenski skupaj'' brez primere - še posebej v vojni za Slovenijo, izraz tega ''skupaj'' pa bi morala biti tudi ureditev simbolnega jedra v glavnem mestu. Tako je ob novih napadih na osamosvojitelje in tudi na poveličevanje komunističnih spomenikov dejal predsednik osamosvojitvene vlade in predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Lojze Peterle.

"Slovesnosti ob kronanju kralja Združenega kraljestva Karla III so nas mnoge pustile odprtih ust.* Prizori, ki smo jim bili priča, so se zdeli kot iz nekega drugega sveta. Iz sveta, v katerem je še mogoče uporabljati velike besede, in v katerem simboli še nekaj pomenijo. V katerem je še mogoče prisluškovati presežnemu. Česa tako lepega, veličastnega in hkrati smiselnega v polju politike že dolgo nismo videli!

Kaj lahko pričakujemo od novega kralja? Za razliko od svoje matere, kraljice Elizabete, ki je utelešala predvsem konservativen značaj monarhije, se zdi, da njen sin razvija razmeroma izviren, tudi v intelektualnem in filozofskem smislu samostojen pogled na svet in se po svoje bliža staremu idealu kralja-filozofa. Mnogi ocenjujejo, da je nanj močno vplivala tako imenovana “perenialna filozofija”. Gre za filozofsko usmeritev, ki poudarja nenadomestljivost religije pri našem dostopanju do resnice. Hkrati pa ta filozofija v vseh religijah vidi tudi nekakšno globoko skupno jedro." 

Vir: Blog Blaža Podobnika

Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...