Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Prisega (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
Prisega | (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)

Papež ima 23 novih rekrutov

| 07.05.2023, 10:58 Alen Salihović

Papeška švicarska garda je v svoje vrste sprejela 23 novih rekrutov. Slovesna zaprisega je bila na dvorišču svetega Damaza v Vatikanu. Pred tem je po poročanju slovenskega uredništva Vatican News v baziliki svetega Petra mašo daroval kardinal Kurt Koch, prefekt Dikasterija za pospeševanje edinosti kristjanov. Sledil je sprejem pri papežu Frančišku, ki so se ga poleg novim rekrutov, udeležili tudi njihovi starši, družinski člani in prijatelji.

© Divisione Produzione Fotografica

Sveti oče je švicarskim gardistom izrazil hvaležnost za njihovo razpoložljivost in zavzetost, s katerima prek svojega dela pričujejo o zvestobi Petrovemu nasledniku. »Papeška švicarska garda je velika družina, živa in bratska skupnost, tako v času službe kot v prostem času. Kakor je družina kraj rasti, kjer se človek nauči veliko koristnih stvari za življenje, tako je tudi v gardi: je okolje človeške in krščanske formacije za vse. Mladi se bogatijo z izkušnjami starejših, ki se lahko po drugi strani izgrajujejo in učijo iz odprtosti mladih, iz njihovega navdušenja, ki jih vodi k nenehnemu raziskovanju, saj jih žene pozitivna radovednost,« je dejal sveti oče in zlasti rekrute spodbudil, naj ne izgubijo poguma in navdušenja nad odkrivanjem novih stvari.

© Divisione Produzione Fotografica

Papež Frančišek je nove gardiste spodbudil, naj čas, ki ga imajo na razpolago, dobro izkoristijo in se naučijo prepoznavati Gospodovo navzočnost v svojem življenju, in sicer s pomočjo branja Svetega pisma, meditacije duhovnih besedil, obhajanja nedeljske evharistije in pristopanja k zakramentom. »Lepota in zgodovina različnih stavb in umetniških del na tem posebnem kraju naj vam pomagata, da se boste vedno čudili nad lepoto Boga in njegove skrivnosti,« je dejal.

© Simone Risoluti

Več: Vatican News