Nataša LičenNataša Ličen
Andrej JermanAndrej Jerman
Marcel KrekMarcel Krek
Cvetje pred osnovno šolo »Vladislav Ribnikar« v Beogradu, kjer se je zgodila tragedija.   (foto: ANTONIO BRONIC/Vatican News)
Cvetje pred osnovno šolo »Vladislav Ribnikar« v Beogradu, kjer se je zgodila tragedija. | (foto: ANTONIO BRONIC/Vatican News)

Papež izrazil duhovno bližino prizadetim v Srbiji

Novice | 06.05.2023, 10:32 Alen Salihović

Papež Frančišek je poslal sožalni telegram beograjskemu nadškofu Ladislavu Németu, naj ga posreduje vsem tistim, ki sta jih prizadeli tragediji v Beogradu in v Mladenovcu.

Papež je izrazil žalost zaradi »nesmiselnih nasilnih dejanj«, ki so v zadnjih dneh prizadela Srbijo. Frančišek je v telegramu, ki ga je podpisal državni tajnik kardinal Pietro Parolin in naslovil na beograjskega nadškofa in predsednika Mednarodne škofovske konference svetih Cirila in Metoda Ladislava Németa zagotovil svoje molitve in izrazil sožalje tistim, ki so jih prizadela ta nesmiselna dejanja nasilja.

Papež je izrazil tudi duhovno bližino tistim, ki z globoko bolečino objokujejo smrt nedolžnih žrtev. Sveti oče je vsem podelil apostolski blagoslov s tolažbo in močjo Svetega Duha za žalujoče družine in ranjene.

Novice