Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Cvetje pred osnovno šolo »Vladislav Ribnikar« v Beogradu, kjer se je zgodila tragedija.   (foto: ANTONIO BRONIC/Vatican News)
Cvetje pred osnovno šolo »Vladislav Ribnikar« v Beogradu, kjer se je zgodila tragedija. | (foto: ANTONIO BRONIC/Vatican News)

Papež izrazil duhovno bližino prizadetim v Srbiji

Novice | 06.05.2023, 10:32 Alen Salihović

Papež Frančišek je poslal sožalni telegram beograjskemu nadškofu Ladislavu Németu, naj ga posreduje vsem tistim, ki sta jih prizadeli tragediji v Beogradu in v Mladenovcu.

Papež je izrazil žalost zaradi »nesmiselnih nasilnih dejanj«, ki so v zadnjih dneh prizadela Srbijo. Frančišek je v telegramu, ki ga je podpisal državni tajnik kardinal Pietro Parolin in naslovil na beograjskega nadškofa in predsednika Mednarodne škofovske konference svetih Cirila in Metoda Ladislava Németa zagotovil svoje molitve in izrazil sožalje tistim, ki so jih prizadela ta nesmiselna dejanja nasilja.

Papež je izrazil tudi duhovno bližino tistim, ki z globoko bolečino objokujejo smrt nedolžnih žrtev. Sveti oče je vsem podelil apostolski blagoslov s tolažbo in močjo Svetega Duha za žalujoče družine in ranjene.

Novice
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Radio Ognjišče v Bohinju (photo: Rok Mihevc) Radio Ognjišče v Bohinju (photo: Rok Mihevc)

Konec dober, vse dobro!

V teh dneh smo že večkrat objavili, da smo pridobili vsa potrebna dovoljenja in bomo v četrtek, 18. aprila, znova začeli oddajati z Vogla. S tem bomo zaključili 17 let dolgo zgodbo, ki so jo žal ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...