Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Bl. Lojze Grozde (foto: Župnija Mirna / Robert Hladnik)
Bl. Lojze Grozde | (foto: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Vseslovensko romanje mladih h Grozdetu.

Cerkev na Slovenskem | 05.04.2023, 19:00 Marta Jerebič

Letos obhajamo dve pomembni obletnici v zvezi z bl. Alojzijem Grozdetom. 100. letnico rojstva in 80. letnico smrti. Zato je bilo v novomeški škofiji razglašeno Grozdetovo leto.

Ker je Grozde zavetnik mladih pa bo ob njegovem godu, ki ga obhajamo 27. maja, organizirano romanje mladih na Zaplaz iz vse Slovenije. Pripravljata ga Katoliška mladina in novomeški škofijski odbor za mlade.

Romanje pod geslom »Ti poznaš srce mlado« se bo začelo na predvečer Grozdetovega godu, v petek, 26. maja, ob 18. uri na Mirni, ko se bodo udeleženci peš odpravili na Zaplaz. Tam bo vso noč program z različnimi vsebinami: od slavilnega koncerta, do pričevanja, ogleda filma o bl. Alojziju, do osebne molitve ob relikvijah in priložnosti za sveto spoved.

Dogodek se bo sklenil v soboto, 27. maja, ob 10. uri s slovesno sveto mašo slovenskih škofov in vernega ljudstva.

Romanje mladih na Zaplaz
Romanje mladih na Zaplaz

Cerkev na Slovenskem
Duhovniki - slika je simbolična (photo: Rok Mihevc) Duhovniki - slika je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Izčrpan duhovnik ne more voditi ljudi

Vatikanu je nedavno potekal simpozij o trajni formaciji duhovnikov. Udeležilo se ga je tudi nekaj slovenskih duhovnikov, med njimi Martin Zlobko.

Magdalena Gornik (photo: Petra Stopar) Magdalena Gornik (photo: Petra Stopar)

Bog na Magdalenino posredovanje uslišuje

Župnijsko cerkev v Sodražici so sinoči napolnili romarji iz domače dekanije in od drugod, ki so se zbrali pri sveti maši ob 128. obletnici smrti Božje služabnice Magdalene Gornik. Pred dobrima ...

Škofje na srečanju v Novem mestu (photo: Škofija Novo mesto) Škofje na srečanju v Novem mestu (photo: Škofija Novo mesto)

Predstavniki treh cerkva na srečanju v Novem mestu

Predsednik Slovenske škofovske konference novomeški škof Andrej Saje je včeraj ob nedavni 31. obletnici ustanovitve SŠK sprejel evangeličanskega škofa Leona Novaka, superintendenta Binkoštne ...