Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Molitev, zbranost, tišina (foto: Pexels / Pixabay)
Molitev, zbranost, tišina | (foto: Pexels / Pixabay)

Z gorečo molitvijo proti satanističnemu zlu

Novice | 28.04.2023, 11:38 Marjana Debevec

Bostonska nadškofija se je odzvala na enega največjih satanskih dogodkov v zgodovini, ki bo od danes do nedelje potekal v Bostonu v ZDA.

Kardinal Sean O'Malley je povabil k evharističnim čaščenjem, katoliškim pobožnostim in goreči molitvi. Tridnevne molitve bodo po poročanju medjugorje-info pripravili v vseh večjih svetiščih in po vseh samostanih. Nadškofija je župnijam razdelila tudi podobice z molitvijo k sv. nadangelu Mihaelu.

Eden od osrednjih ciljev satanističnih združenj je prizadevanje za splav, kar je razvidno tudi na njihovi spletni strani. Februarja je Satanic Temple napovedal odprtje brezplačne klinike za splav v Novi Mehiki. Spletna klinika bo po pošti pošiljala tablete za medicinski splav tistim, ki želijo izvesti verski ritual splava Satanističnega templja.

Omenjeno združenje je črno mašo s skrunitvijo hostije izvedlo tudi v kampusu univerze, v zadnjih letih pa se borijo predvsem proti molitvam v šolah in slikam s krščansko tematiko v javnih prostorih.

H goreči molitvi, da bi dobro zmagalo, smo povabljeni tudi vsi verniki v Sloveniji.

Novice
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...