Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Blagoslov kapele v Zavodu Živim (foto: Franci Pečnik)
Blagoslov kapele v Zavodu Živim | (foto: Franci Pečnik)

Škof Šuštar blagoslovil novo kapelo Zavoda Živim

Novice | 25.04.2023, 18:59 Marjana Debevec

Na praznik sv. Marka evangelista je škof Franc Šuštar blagoslovil kapelo Zavodu Živim ter daroval sveto mašo skupaj s petimi drugimi duhovniki. Slovesnosti so se udeležili tudi nekateri prostovoljci in podporniki zavoda Živim. Prispevek je pripravila Anja Maver.

Delovanje na področju splava in zagovarjanje pravic nerojenih otrok vključuje težke duhovne borbe. Vse naše delo na zavodu Živim izhaja iz Božjega načrta in Njegove svete volje, zato moramo biti vsi člani ekipe močno zakoreninjeni v Kristusu.

V hiši, ki jo imamo na voljo za uporabo, smo en prostor odbrali in ga preuredili v kapelo Svete Družine. Sodelavci zavoda Živim se pri sv. mašni daritvi združujemo enkrat tedensko, sv. maše za nas darujejo različni duhovniki, ki nas podpirajo.

Na naše izjemno veselje nam je g. nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore dal dovoljenje za stalno prisotnost Jezusa pod podobo kruha v naši kapeli.

Udeleženci pri sveti maši v Zavodu Živim
Udeleženci pri sveti maši v Zavodu Živim © Franci Pečnik

V torek, 25. aprila, na praznik sv. Marka evangelista, je g. škof msgr. dr. Franc Šuštar našo kapelo blagoslovil ter daroval sv. mašo skupaj s petimi drugimi duhovniki. Slovesnosti so se udeležili tudi nekateri prostovoljci in podporniki zavoda Živim.

Po sv. maši je sledilo veselo druženje in klepet ob kavi in prigrizkih. Blagoslov kapele je bil za vse nas, ki delujemo znotraj zavoda Živim, zelo velik dogodek, saj bomo odslej imeli kadarkoli možnost, da Jezusa obiščemo in vse svoje skrbi preložimo nanj, ki skrbi za nas.

Škof Franc Šuštar je položil Najsvetejše v kapelo Zavoda Živim
Škof Franc Šuštar je položil Najstevejše v kapelo Zavoda Živim © Katarina Nzobandora

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...