Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Trg sv. Petra (foto: STA / Tanjug)
Trg sv. Petra | (foto: STA / Tanjug)

Papež poziva k koncu nasilja v Sudanu

Novice | 23.04.2023, 21:22 Tone Gorjup

Papež Frančišek je po opoldanski molitvi pozval k takojšnjemu koncu nasilja "in vrnitvi na pot dialoga" v Sudanu, kjer je v preteklih dneh v spopadih umrlo na stotine ljudi, več tisoč pa je bilo ranjenih. Dotaknil se je tudi bližajočega se obiska na Madžarskem in spet pozval h koncu vijne v Ukrajini.

Papež Frančišek je pri opoldanski molitvi v središče svojega razmišljanja postavil evangelij o dveh učencih na poti v Emavs, ki se jima je pridružil Jezus. Povabil nas je, naj se tudi mi skupaj z Jezusom ozremo na svojo življenjsko pot in jo skušano razmeti v luči Božje besede.

Opozoril je na pomen rednega izpraševanja vesti ob koncu dneva in predlagal, da s tem začnemo že danes. Po molitvi je med drugim spomnil na včerajšnji Svetovni dan zemlje, pozval h končanju nasilja v Sudanu in prosil za molitveno podporo med njegovim pastoralnim obiskom na Madžarskem, ki ga bo začel v petek.

Apostolsko potovanje na Madžarsko in vojna v Ukrajini

Papež je dejal, da se veseli obiska pri madžarskem narodu in se jim zahvalil za njihovo zavzetost pri pripravah na njegov prihod. Vse je pozval, naj njegovo pot spremljajo z molitvijo, ne da bi pozabili tudi na »naše ukrajinske brate in sestre, ki jih še vedno muči ta vojna «.

Novice
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...