Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Rok MihevcRok Mihevc
V Taizeju ob skupni molitvi (foto: katoliska mladina.si )
V Taizeju ob skupni molitvi | (foto: katoliska mladina.si )

Osrednje prizorišče taizejskega novoletnega srečanja bo dvorana Stožice

Novice | 22.04.2023, 07:10 Marjana Debevec

V Sloveniji se mudijo taizéjski bratje iz Francije. S predstavniki Katoliške mladine se dogovarjajo o podrobnostih za decembrsko novoletno srečanje, ki bo tokrat potekalo v Ljubljani. Vodijo pa tudi taizéjske molitve z mladimi.

V preteklih dneh so se člani pripravljalnega odbora za novoletno taizejsko srečanje pogovarjali s ponudniki transporta in iskali možnosti, kako se lahko mreža javnega prometa prilagodi dogodku. Taizejska brata sta se srečala tudi s prostovoljci. Po besedah Tilna Čebulja iz Katoliške mladine se med njimi čuti vse več domačnosti. »Tako mi bolje spoznavamo brate, pa tudi oni prostovoljce, ki tukaj že pomagajo. Gre za zelo lep odnos, ki plete skozi priprave in to je nekaj posebnega. To namreč ni dogodek, ki bi ga samo pripravili, vzeli škatle, jih postavili na polico in ga občudovali, ampak je res to trenutek, ki ga bomo ustvarili skupaj.«

Zato je po Čebuljevih besedah pomembno, da se v omenjeno dogajanje vključi čim več ljudi: nekateri bodo samo delili novice, drugi bodo gostili mlade, ali molili za novoletno srečanje, ki bo, kot rečeno letos potekalo v Ljubljani.

Brat Jean Patrick, ki se skupaj z br. Andražem udeležuje vseh teh pripravljalnih srečanj, je za naš radio povedal, da so glavne stvari že dogovorjene. Tako je jasno, da bo osrednje prizorišče srečanja dvorana Stožice.

»V teh dneh smo se srečali s transportnimi podjetji in sicer z LPP in Slovenskimi železnicami. Z namenom iskanja podpore, obiskujemo tudi različne skupnosti. Ta konec tedna pa bomo imeli molitve v Ljubljani in okolici


S Taizejskimi brati se lahko srečate danes popoldne ob 16.00 v Mengšu, v Dravljah ob 20.00, v Grosupljem jutri ob 20.00, na Kani v četrtek ob 20.00 in v Jaršah v petek ob 19.30, ko pa bratje ne bodo več prisotni.

V okviru priprav na novoletno srečanje mladih bodo taizéjski bratje v Slovenijo prišli še čez dober mesec. Povabljeni so tudi na Forum za mir na Balkanu, v septembru pa bodo sodelovali v pripravah na Stično mladih.

Novice
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...