Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Mladi v Vatikanu (foto: Klemen Gartner )
Mladi v Vatikanu | (foto: Klemen Gartner )

Papež pri avdienci pozdravil dijake in profesorje Slomškove gimnazije iz Maribora

| 19.04.2023, 16:48 Alen Salihović

Papež Frančišek je pri avdienci nadaljeval katehezo o poslanstvu apostolov in njihovi gorečnosti. Jezus jim je po vstajenju dejal, da jih pošilja kakor ovce med volkove. Povedal je, da njihovo poslanstvo pričevanja za evangelij vključuje tudi mučeništvo: »... izročali vas bodo sodiščem in bičali po svojih shodnicah. Pred oblastnike in kralje vas bodo vlačili zaradi mene, v pričevanje njim in poganom... « Zato že od začetka Cerkve poznamo mučeništvo: to je pričevanje za evangelij za ceno lastnega življenje. Mučeništvo je tako sestavni del življenja Cerkve tudi v današnjem času, je dejal papež in spomnil na trpeče kristjane v Jemnu, ki so dali svoja življenja iz ljubezni do Kristusa. Gre za sestre misijonarke ljubezni in za nekatere njihove sodelavce; nekateri med njimi so bili muslimani.

V pozdravih romarjem, pa je spomnil tudi na Slovence: "Prisrčno pozdravljam slovensko govoreče romarje. Še posebej pozdravljam dijake in profesorje škofijske gimnazije Antona Martina Slomška. Želim vam, da bi obhajanje velikonočne skrivnosti v vsakem izmed vas okrepilo krščansko upanje in utrdilo ljubezen do Boga in bližnjega. Vsem vam podeljujem svoj blagoslov."

Mladi iz Gimnazije AMS iz Maribora v Vatikanu
Mladi iz Gimnazije AMS iz Maribora v Vatikanu © Klemen Gartner

Mladi iz Gimnazije AMS iz Maribora v Vatikanu
Mladi iz Gimnazije AMS iz Maribora v Vatikanu © Klemen Gartner

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Simone Risoluti

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Simone Risoluti

Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek) Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek)

Na Madagaskar sem prišel zaradi enega človeka

V čem je skrivnost, da misijonar Pedro Opeka zaradi nenehnega darovanja, ki gre pogosto tudi preko njegovih moči, ne pregori? To je bilo le eno od vprašanj na dopoldanskem srečanju z novinarji.

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...