Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Manja Toplak (foto: Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji)
Manja Toplak | (foto: Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji)

Poslovila se je Manja Toplak

Novice | 19.04.2023, 13:07 Alen Salihović

Po dolgi bolezni je umrla vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak, so danes sporočili njeni sodelavci. Njena poklicna pot je bila z Evropskim parlamentom povezana od leta 2007, na čelu pisarne je bila - najprej kot vršilka dolžnosti - od marca 2018. Manja Toplak je pogosto sodelovala tudi z Radiem Ognjišče zato smo sodelavci na radiu ob njeni prezgodnji smrti pretreseni.

Manja Toplak je bila za vodjo Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji imenovana 1. septembra 2019. Pred tem je bila od marca 2018 vršilka dolžnosti vodje pisarne. V Evropskem parlamentu je bila zaposlena od leta 2007, najprej kot spletna urednica in nato kot tiskovna predstavnica pisarne v Sloveniji.

Diplomirala je na področju jezikovnih študij na Univerzi Karla in Franca v Gradcu, na Univerzi uporabnih znanosti v Berlinu pa je zaključila magistrski študij evropskih ved.

Bila je predana Evropejka!

Na Radiu Ognjišče nas je presenetila in užalostila novica o veliko prezgodnji smrti drage Manje Toplak. Delo z njo je bilo vedno prijetno, nikoli ni rekla »ne«, vedno je bila pripravljena pomagati in sodelovati. Bila je srčna, predvsem pa iskrena. V čast nam je bilo spoznati tako predano Evropejko, zavezano vrednotam Evropske unije, ki je pogosto tudi za naše poslušalce razkrivala teme, ki jih je Unija postavljala v ospredje. Vedno se je z veseljem odzvala našemu povabilu.

Naj počiva v miru.

Sodelavcem, njenim bližnjim in družini izrekamo iskreno sožalje ter zagotavljamo molitveni spomin.

Ekipa pisarne Evropskega parlamenta je sporočila, da so pretreseni in zlomljeni, saj so izgubili izjemno nadarjeno, učinkovito in prijetno sodelavko, ki je bila tudi njihova prijateljica izven delovnega časa. Dodajajo, da se je bodo vedno spominjali po njenem entuziazmu, veseli naravi, igrivosti in humorju. "Manja je bila stalno v pogonu in s svojim znanjem, izkušnjami, optimizmom nas je spodbujala, da smo skupaj postavil na noge številne projekte. Neskončno jo bomo pogrešali," so zapisali.

Žalna knjiga bo na voljo v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani od četrtka, 20. aprila, vsak delovni dan od 9. do 18. ure do pogreba, ki bo potekal v ožjem družinskem krogu, so še sporočili.

Novice
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.