Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Papež pozdravlja deklico pri avdienci (foto: Vatican News)
Papež pozdravlja deklico pri avdienci | (foto: Vatican News)

Oznanjevanje evangelija ni 'copy - paste'

Papež in Sveti sedež | 12.04.2023, 12:46 Marjana Debevec

Papež Frančišek je današnjo katehezo po veliki noči znova posvetil oznanjevanju evangelija v današnjem svetu. Govoril je o gorečnosti oznanjevalca, ki ga le ta spodbuja, da se odpravi na pot.

Gremo do ljudi

Ni oznanjevanja brez gibanja, brez da gremo ven in damo pobudo, je dejal sveti oče in dodal: »Evangelija ne moremo oznanjati tako, da ostajamo pri miru, zaprti v pisarni za pisalno mizo; ne moremo ga oznanjati tako, da polemiziramo za računalnikom ter tako nadomestimo ustvarjalnost oznanjevanja evangelija s tem, da na različnih koncih kopiramo razne ideje in jih prilepimo v svoje datoteke. Evangelij se oznanja tako, da se gibamo, hodimo, gremo do ljudi.«

Slediti modrosti, ki ni od tega sveta

Kdor oznanja evangelij ne more ostati zaprt v starih okvirjih z izgovorom, da se je vedno delalo tako. Pripravljen mora biti slediti modrosti, ki ni od tega sveta, je še poudaril papež.

Še nekaj fotoutrinkov s trga sv. Petra

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.