Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Grob nadškofa Alojza Urana (foto: p. Ivan Rampre)
Grob nadškofa Alojza Urana | (foto: p. Ivan Rampre)

Da, Alojz.

Cerkev na Slovenskem | 12.04.2023, 11:05 Marjana Debevec

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je sinoči, na tretjo obletnico smrti nadškofa Alojza Urana, zanj daroval zahvalno sveto mašo v ljubljanski stolnici, kjer je pokojni nadškof tudi pokopan.

Nadškof Zore je spomnil na škofovsko geslo nadškofa Urana, ki se glasi: Da, Oče. Poudaril je, da mu je Bog Oče ob njegovem odhodu v večnost dejal: Da, Alojz.

Nato pa je spomnil še na njegove naslednje besede: »V pogovoru začetka njegove službe na čelu ljubljanske nadškofije je povedal, ko znaš darovati svoje življenje, je to tista zadnja kontemplacija, h kateri je kristjan poklican in mu molitev lahko pomaga, da počasi dozoreva za to nalogo.«

Duhovniki zbrani ob grobu Alojza Urana
Duhovniki zbrani ob grobu Alojza Urana © p. Ivan Rampre

© p. Ivan Rampre

Cerkev na Slovenskem
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek) Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek)

Na Madagaskar sem prišel zaradi enega človeka

V čem je skrivnost, da misijonar Pedro Opeka zaradi nenehnega darovanja, ki gre pogosto tudi preko njegovih moči, ne pregori? To je bilo le eno od vprašanj na dopoldanskem srečanju z novinarji.

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...