Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nigerijska zastava (foto: pixabay)
Nigerijska zastava | (foto: pixabay)

Pred veliko nočjo ubili skoraj 100 kristjanov.

Cerkev po svetu | 11.04.2023, 12:14 Marjana Debevec

V valu smrtonosnih napadov na krščanske skupnosti v zvezni državi Benue na severu osrednje Nigerije je po poročanju Družine v velikem tednu umrlo najmanj 94 ljudi.

To dokazuje stopnjevanje nasilja, ki ga v tem delu države izvajajo islamske milice. Po navedbah tamkajšnjih medijev so oboroženi moški na cvetno nedeljo med bogoslužjem vdrli v binkoštno cerkev, ubili dečka ter ugrabili duhovnika in skupino vernikov.

Tri dni pozneje so oboroženi neznanci v vasi, ki je katoliška trdnjava v zahodnem delu države Benue, ubili najmanj 50 oseb.

V noči na veliki petek pa je bilo ubitih več deset ljudi, ko so oboroženi pripadniki islamskih milic napadli stavbo osnovne šole v vasi, ki služi kot zatočišče za okoli sto razseljenih krščanskih kmetov in njihovih družin.

Cerkev po svetu
Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA) Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA)

Roglič najhitrejši romar na Svete Višarje!

Primož Roglič je tisti, za katerega smo tri tedne, danes pa še prav posebej, stiskali pesti. Naš kolesarski as je že tolikokrat dokazal, da zmore nemogoče, da smo, vse do verige, ki se je snela v ...

Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik) Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo ...

Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels) Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels)

Fink, Ferfila in Tomšič o vojni v Ukrajini

Vojna v Ukrajini je terjala na tisoče življenj, milijone razseljenih in uničeno infrastrukturo. Konflikt je pomembno vplival na evropsko soseščino, ki je soočena z zaostrenimi varnostnimi ...