Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marta JerebičMarta Jerebič
Nadškof Stanislav Zore (foto: Vatican News)
Nadškof Stanislav Zore | (foto: Vatican News)

Živimo v času, ko doživljamo potrese

Novice | 10.04.2023, 14:00 Alen Salihović

Na veliko noč popoldne je ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani ob 128-obletnici ljubljanskega potresa vodil zaobljubljeno »protipotresno pobožnost«.

V pridigi je med drugim dejal: »Živimo v času, ko doživljamo potrese. Po eni strani potrese, ki se dogajajo v naravi. V teh premikajočih se silah tega sveta, zemlje, ki povzročijo tolikokrat rušilne učinke. Na poseben način imamo v spominu potres v Turčiji in potres v Siriji, ne samo enega in se zahvaljujem vsem tistim, ki ste se odzvali in vsak po svojih močeh pomagali ljudem, ki so v nekaj trenutkih ostali brez vsega. In ni najhuje, da so ostali brez strehe nad glavo, ampak je najhuje, da so ostali brez družine, morda brez žene, otrok, moža.«

Na velikonočno nedeljo je minilo 25 let odkar so se v Zgornjem Posočju silovito stresla tla. Najmočnejši potres 20. stoletja z žariščem v Sloveniji je poškodoval ogromno stavb v Bovcu in okolici. Obnova je bila končana leta 2009, a vsi poškodovani objekti niso bili obnovljeni. Državno tehnično pisarno, ki je skrbela za obnovo, so sicer pred nekaj dnevi zaprli.

Novice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...