Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Mariborski župan Saša Arsenovič in škof Alojzij Cvikl (foto: Škofijska karitas Maribor)
Mariborski župan Saša Arsenovič in škof Alojzij Cvikl | (foto: Škofijska karitas Maribor)

Nadškof in župan skupaj na veliki petek

Cerkev na Slovenskem | 07.04.2023, 14:15 Alen Salihović

Na veliki petek sta mariborski nadškof Alojzij Cvikl in župan Maribora Saša Arsenovič obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem.

Dnevno razdelijo 60 kosil

Karitas poleg drugih programov pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem pomaga tistim, ki si sami ne morejo zagotoviti vsaj enega toplega obroka. Vsak dan sodelavci in prostovoljci Karitas v Ljudski kuhinji Betlehem razdelijo več kot 60 kosil.

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl razdeljuje hrano
Mariborski nadškof Alojzij Cvikl razdeljuje hrano

»Vstali Gospod je na poti tudi k nam«

Nadškof Cvikl je pred delitvijo kosila zbrane pozdravil in voščil doživete ter blagoslovljene praznike z naslednjimi besedami, da velikonočno jutro pomeni zmago življenja nad smrtjo. »Ta zmaga je podarjena vsakemu izmed nas, ki je pripravljen sprejeti ta dar. Vstali Gospod je na poti tudi k nam, da ne bi bili več sami. Če ga sprejmemo za sopotnika, naše življenje dobi nov smisel. Naj nas to novo življenje rojeno na križu prepoji, da bomo vedno bolj ljudje upanja in veselja,« je zbranim v Ljudski kuhinji Betlehem v Mariboru dejal nadškof Alojzij Cvikl.

Velikonočno voščilo
Velikonočno voščilo

Cerkev na Slovenskem
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...