Rok MihevcRok Mihevc
Razstava pirhov v Veržeju (foto: marianum.si)
Razstava pirhov v Veržeju | (foto: marianum.si)

V Veržeju razstava pirhov in mašnih plaščev

Slovenija | 05.04.2023, 08:03 Marta Jerebič

V rokodelskem centru DUO Veržej so znova odprli tradicionalno velikonočno razstavo, na kateri se s pirhi predstavlja 10 skupin iz okoliških šol in vrtcev, 15 posameznikov in društev.

Skupaj je tako na razstavi skoraj 230 izvirnih pirhov. Letošnjo velikonočno razstavo bogati 10 mašnih plaščev, tunik in pluvialov iz župnij Križevci pri Ljutomeru, Sv. Jurij ob Ščavnici, Šentrupert in Ljubljana Rakovnik. Na ogled bo do 28. aprila.

Razstavo je blagoslovil škof Peter Štumpf
Razstavo je blagoslovil škof Peter Štumpf © marianum.si

© marianum.si

Pirhi
Pirhi © marianum.si

Pirhi
Pirhi © marianum.si

Pirhi
Pirhi © marianum.si

Mašni plašč
Mašni plašč © marianum.si

© marianum.si

Slovenija
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...