Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović
Pridiganje (foto: pexels)
Pridiganje | (foto: pexels)

Še en vatikanski odločen »NE«

Cerkev po svetu | 03.04.2023, 18:06 Marjana Debevec

Vatikan se je znova odzval na reformna prizadevanja v nemški Cerkvi: tokrat se je izrekel proti priznanju večjih pristojnosti laikov pri podeljevanju zakramenta svetega krsta in pridiganju.

Dovoljenje laikom za pridiganje je ena od osrednjih zahtev projekta reform, imenovanega »Sinodalna pot«, v tamkajšnji Katoliški cerkvi. Vatikan je v preteklosti že večkrat posredoval pri nemški sinodalni poti. Tako je med drugim poudaril, da v Cerkvi ni mogoče blagoslavljati zvez istospolnih parov, zavrnil pa je tudi žensko duhovništvo.

Cerkev po svetu
Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor) Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor)

Prava ladja na oratoriju na Suhorju

V polnem teku po vsej Sloveniji potekajo oratoriji in tako je bilo v začetku julija tudi na Suhorju. Bil pa je nekaj posebnega, saj so animatorji zgradili pravo ladjo.

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...