Alen SalihovićAlen Salihović
Igor Jereb, Janez Ogulin, Andrej Saje, Peter Kokotec, Andrej Zbašnik (foto: Škofija Novo mesto)
Igor Jereb, Janez Ogulin, Andrej Saje, Peter Kokotec, Andrej Zbašnik | (foto: Škofija Novo mesto)

Škof s policisti tudi o pešačenju k sveti maši v mraku

Slovenija | 03.04.2023, 12:53 Marjana Debevec

Novomeški škof Andrej Saje je prejšnji torek obiskal Policijsko upravo v Novem mestu. Seznanil se je z delom policije ter se zaposlenim zahvalil za njihovo delo in prizadevanje, ki je vedno v službi človeka in državljana.

Kje lahko duhovniki pripomorejo k večji varnosti

Na srečanju so škof Andrej Saje, generalni vikar Peter Kokotec in policijski vikar Igor Jereb z direktorjem Policijske uprave Novo mesto Janezom Ogulinom spregovorili o izzivih na različnih področjih, kjer lahko duhovniki pripomorejo k večji varnosti in kakovostnejšemu bivanju.

Primer dobre prakse

Kot primer dobre prakse, ki so jo policijske postaje izvedle skupaj z župnijami, je osveščanje državljanov o varni hoji v mraku in ponoči z nošnjo svetlih oblačil in uporabo odsevnikov. V zimskem času namreč tako na vaseh kot v mestih nekateri verniki prihajajo peš k sveti maši.

Tudi o varnosti kulturne dediščine in župnišč

Poleg tega sta se škof Saje in direktor Policije v Novem mestu Ogulin pogovarjala o varnosti kulturne dediščine, župnišč in duhovnikov, kjer policija aktivno opozarja in sodeluje z župniki. Strinjala sta se, da je še veliko izzivov, pri katerih lahko sodelujeta in tako omogočata varno in kvalitetno bivanje vseh ljudi.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...