Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Igor Jereb, Janez Ogulin, Andrej Saje, Peter Kokotec, Andrej Zbašnik (foto: Škofija Novo mesto)
Igor Jereb, Janez Ogulin, Andrej Saje, Peter Kokotec, Andrej Zbašnik | (foto: Škofija Novo mesto)

Škof s policisti tudi o pešačenju k sveti maši v mraku

Slovenija | 03.04.2023, 12:53 Marjana Debevec

Novomeški škof Andrej Saje je prejšnji torek obiskal Policijsko upravo v Novem mestu. Seznanil se je z delom policije ter se zaposlenim zahvalil za njihovo delo in prizadevanje, ki je vedno v službi človeka in državljana.

Kje lahko duhovniki pripomorejo k večji varnosti

Na srečanju so škof Andrej Saje, generalni vikar Peter Kokotec in policijski vikar Igor Jereb z direktorjem Policijske uprave Novo mesto Janezom Ogulinom spregovorili o izzivih na različnih področjih, kjer lahko duhovniki pripomorejo k večji varnosti in kakovostnejšemu bivanju.

Primer dobre prakse

Kot primer dobre prakse, ki so jo policijske postaje izvedle skupaj z župnijami, je osveščanje državljanov o varni hoji v mraku in ponoči z nošnjo svetlih oblačil in uporabo odsevnikov. V zimskem času namreč tako na vaseh kot v mestih nekateri verniki prihajajo peš k sveti maši.

Tudi o varnosti kulturne dediščine in župnišč

Poleg tega sta se škof Saje in direktor Policije v Novem mestu Ogulin pogovarjala o varnosti kulturne dediščine, župnišč in duhovnikov, kjer policija aktivno opozarja in sodeluje z župniki. Strinjala sta se, da je še veliko izzivov, pri katerih lahko sodelujeta in tako omogočata varno in kvalitetno bivanje vseh ljudi.

Slovenija
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...