Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Koroška poje 2023 (foto: Krščanska kulturna zveza, Celovec)
Koroška poje 2023 | (foto: Krščanska kulturna zveza, Celovec)

Po treh letih Koroška poje v živo!

Slovenci po svetu | 10.03.2023, 12:30 Matjaž Merljak

Tradicionalno pevsko srečanje Koroška poje bo letos znova potekalo v živo na odru Doma glasbe v Celovcu. To nedeljo!

Spomnili se bodo lanskega jubileja, nam je povedala glasbena referentka Krščanske kulturne zveze iz Celovca, prof. Katja Osterc: "Zlatemu jubileju letos dodajamo eno leto, zato Koroška poje 50 + 1, obeležili bomo 70-letnico Krščanske kulturne zveze in predstavili spletno pesmarico."

V letu 2022 so pri Krščanski kulturni zvezi predstavili projekt Slovenščino (do)živeti, ki naj preko spleta in socialnih omrežij daje najrazličnejše možnosti spoznavanja in učenja slovenskega jezika. Prav pod streho tega projekta je nastala spletna pesmarica, za katero je glasbeni pedagog Stanko Polzer zbral 400 pesmi.... To aplikacijo bodo na letošnjem koncertu predstaviti širši javnosti.

Letos bodo nastopili: MePZ Danica iz Šentprimoža, MePZ Peca iz Globasnice, Kvartet OisterniX iz Zahomca, Vokalna skupina Lipa iz Velikovca, Trio Drava iz Borovelj, mladi akzent iz Ledinc, Dekliški zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije iz Ljubljane in Moški zbor Mirko Filej iz Gorice ...

Rdeča nit koncerta bo slovenska pesem, zbor iz Ljubljane pripravlja tudi noviteto.

Prisluhnite prispevku iz oddaje Slovencem po svetu in domovini.

Zbori na Koroška poje 2023
Zbori na Koroška poje 2023 © Krščanska kulturna zveza, Celovec

Slovenci po svetu
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

O avtorju