Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Koroška poje 2023 (foto: Krščanska kulturna zveza, Celovec)
Koroška poje 2023 | (foto: Krščanska kulturna zveza, Celovec)

Po treh letih Koroška poje v živo!

Slovenci po svetu | 10.03.2023, 12:30 Matjaž Merljak

Tradicionalno pevsko srečanje Koroška poje bo letos znova potekalo v živo na odru Doma glasbe v Celovcu. To nedeljo!

Spomnili se bodo lanskega jubileja, nam je povedala glasbena referentka Krščanske kulturne zveze iz Celovca, prof. Katja Osterc: "Zlatemu jubileju letos dodajamo eno leto, zato Koroška poje 50 + 1, obeležili bomo 70-letnico Krščanske kulturne zveze in predstavili spletno pesmarico."

V letu 2022 so pri Krščanski kulturni zvezi predstavili projekt Slovenščino (do)živeti, ki naj preko spleta in socialnih omrežij daje najrazličnejše možnosti spoznavanja in učenja slovenskega jezika. Prav pod streho tega projekta je nastala spletna pesmarica, za katero je glasbeni pedagog Stanko Polzer zbral 400 pesmi.... To aplikacijo bodo na letošnjem koncertu predstaviti širši javnosti.

Letos bodo nastopili: MePZ Danica iz Šentprimoža, MePZ Peca iz Globasnice, Kvartet OisterniX iz Zahomca, Vokalna skupina Lipa iz Velikovca, Trio Drava iz Borovelj, mladi akzent iz Ledinc, Dekliški zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije iz Ljubljane in Moški zbor Mirko Filej iz Gorice ...

Rdeča nit koncerta bo slovenska pesem, zbor iz Ljubljane pripravlja tudi noviteto.

Prisluhnite prispevku iz oddaje Slovencem po svetu in domovini.

Zbori na Koroška poje 2023
Zbori na Koroška poje 2023 © Krščanska kulturna zveza, Celovec

Slovenci po svetu
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

O avtorju