Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Rusija je vse sile usmerila v uničevanje domov in infrastrukture, ki je nujna za preživetje. (foto: Zelenski official / Telegram)
Rusija je vse sile usmerila v uničevanje domov in infrastrukture, ki je nujna za preživetje. | (foto: Zelenski official / Telegram)

Slaba prvoaprilska šala: Rusija prevzela vodenje Varnostnega sveta ZN!

Novice | 01.04.2023, 14:21 Alen Salihović

Rusija je z današnjim dnem prevzela enomesečno predsedovanje Varnostnemu svetu Združenih narodov. Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je dogodek označil za najslabšo prvoaprilsko šalo vseh časov.

V Varnostnem svetu, ki naj bi skrbel za svetovni mir, sedi 15 držav, pet stalnih članic in deset nestalnih, ki rotirajoče vsak mesec vodijo ta organ. Ironično ob tem je, da je Rusija pred tem zadnjič predsedovala svetu februarja lani, torej prav v mesecu, ko je ruska vojska sprožila vojaško ofenzivo v Ukrajini. Poleg tega varnostni svet zdaj vodi država, proti predsedniku katere je Mednarodno kazensko sodišče nedavno zaradi domnevnih vojnih zločinov izdalo nalog za aretacijo, so zapisali na MMC RTV. 

Politični komentator Dejan Steinbuch je na tviterju zapisal, da je rusko vodenje Združenih narodov približno tako absurdno in cinično, kot če bi Hitlerjeva Nemčija 2. septembra 1939 ponovno vstopila v Društvo narodov, potem ko je dan prej brez vojne napovedi napadla Poljsko. 

Novice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...