Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Navijači v Planici (foto: ARO)
Navijači v Planici | (foto: ARO)

Slovenski orli v Planici do drugega mesta!

Novice | 01.04.2023, 12:58 Alen Salihović Slovenska tiskovna agencija

V Planici so naši orli leteli visoko. Skakalci Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so na ekipni tekmi prišli do drugega mesta. Pred 20.000 gledalci pod Poncami so Slovence po odličnem zadnjem skoku Stefana Krafta premagali Avstrijci. Tretje mesto so zasedli Norvežani. Še pred tem pa je Anže Lanišek na posamični tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih zasedel drugo mesto.

Slovenija je bila po prvi seriji vodilna, četudi je po prvem skoku zasedala le šesto mesto. Toda razlike so bile male. Drugi so bili Norvežani z zaostankom 11,7 točke, tretji pa Avstrijci, ki so zaostajali še desetinko točke več od Norvežanov. 

V drugi seriji je bila Slovenija pred zadnjo serijo v odličnem položaju, a je Kraft za kar 27,7 točke preskočil Laniška in Avstriji prinesel še tretjo zmago v tej sezoni na klasičnih ekipnih tekmah.

To so bile druge stopničke slovenske moške ekipe v tej sezoni, v Lahtiju so bili Slovenci drugi.

Lanišek drugi v Planici, zmaga Kraftu

Na posamični tekmi za svetovni pokal v Planici pa je Anže Lanišek pred ekipno tekmo zasedel drugo mesto. Na tekmi z eno serijo, ki so jo z včeraj prestavili na danes, je zmagal Avstrijec Stefan Kraft, tretje mesto pa je zasedel Poljak Piotr Žyla. 

Lanišek je po svojem skoku Slovencem že zagotovil stopničke, potem ko je skočil 236 m in prevzel vodstvo pred Poljakom Žylo.

Na vrhu sta bila še dva slovenska orla, a Domen Prevc najprej ni ujel najboljšega skoka in zasedel 11. mesto, Timi Zajc pa je po težavah v drugem delu leta pristal pri 231,5 m in zasedel končno šesto mesto.

Rok Masle je po osebnem rekordu 225 m zabeležil izid kariere v svetovnem pokalu s 16. mestom. Točko za svetovni pokal je ujel tudi, ki je imel ene zahtevnejših razmer na tekmi.

Novice
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...