Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Tanja DominkoTanja Dominko
Birma (foto: Župnija Preska)
Birma | (foto: Župnija Preska)

Po novem pri birmi celo dva botra? (prvoaprilska)

Cerkev na Slovenskem | 01.04.2023, 08:51 Rok Mihevc

Po odmevni novici o odpravi birmanskih botrov v župniji Beltinci, so se med drugim pojavila tudi opozorila po njihovi vlogi in pomenu te tradicije pri prejemu zakramenta svete birme.

Kot kaže so tem težnjam prisluhnili tudi slovenski škofje. V Slovenski škofovski konferenci so namreč pred kratkim sprejeli sklep, da se razmisli ne o ukinitvi botrov, ampak celo o povečanju njihovega števila. In sicer bi vsak birmanec lahko imel kar dva botra. Pri tem so škofje spodbudili in opozorili, da mora zdaj ta drugi boter zanj tudi moliti. 

(Novica je prvoaprilska šala. :) )

Cerkev na Slovenskem
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...