Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marta JerebičMarta Jerebič
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Ne gre za šminkanje ...

Papež in Sveti sedež | 29.03.2023, 14:53 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v sklopu katehez o evangeljski gorečnosti začel razmišljanja o velikih pričevalcih v zgodovini Cerkve.

Prava sprememba je v srcu

Tokrat se je osredotočil na apostola Pavla. Njegova gorečnost ostane, a postane tudi gorečnost Kristusa. »Če je nekdo v Kristusu, je novo bitje. Srečanje z Jezusom Kristusom te spremeni od znotraj, naredi te drugega človeka. Ne gre za šminkanje, ki ti spremeni obraz. Prava sprememba je v srcu in to se je zgodilo Pavlu.«

Kdaj nisi kristjan?

Sveti oče je bil kritičen do ljudi, ki so kristjani samo navzven. Če Jezus ni vstopil v tvoje življenje, nisi kristjan, je dejal in opozoril, da je bilo v zgodovini kar nekaj teologov ateistov. »Študij koristi, a ne rojeva milosti,« je poudaril ob tem.

Nekaj fotoutrinkov s splošne avdience ...

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Vatican Media

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Vatican Media

© Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...