Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
p. Janko Štampar (foto: Knjiga Križniki v Sloveniji)
p. Janko Štampar | (foto: Knjiga Križniki v Sloveniji)

V večnost je odšel prior križniškega reda p. Janko Štampar

Cerkev na Slovenskem | 27.03.2023, 12:18 Marjana Debevec

Patri križniškega reda so sporočili, da je v noči iz petka na soboto v večnost odšel prior križniškega reda za Slovenijo in dolgoletni župnik pri Veliki Nedelji, p. Janko Štampar.

Rojen je bil leta 1950 v Središču ob Dravi. Slovesne redovne zaobljube v redu križnikov je izpovedal leta 1976. Istega leta je prejel tudi mašniško posvečenje.

P. Janko je leta 2003 postal prior križniškega reda za Slovenijo in je to službo opravljal vse do svoje smrti. Zadnje mesece je bolehal in je moral poiskati zdravniško pomoč. Pred odhodom v bolnišnico se je odpovedal župniški službi pri Veliki Nedelji in je tako še poskrbel za imenovanje svojega naslednika za vodenje župnije.

Cerkev na Slovenskem
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...