Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
p. Janko Štampar (foto: Knjiga Križniki v Sloveniji)
p. Janko Štampar | (foto: Knjiga Križniki v Sloveniji)

V večnost je odšel prior križniškega reda p. Janko Štampar

Cerkev na Slovenskem | 27.03.2023, 12:18 Marjana Debevec

Patri križniškega reda so sporočili, da je v noči iz petka na soboto v večnost odšel prior križniškega reda za Slovenijo in dolgoletni župnik pri Veliki Nedelji, p. Janko Štampar.

Rojen je bil leta 1950 v Središču ob Dravi. Slovesne redovne zaobljube v redu križnikov je izpovedal leta 1976. Istega leta je prejel tudi mašniško posvečenje.

P. Janko je leta 2003 postal prior križniškega reda za Slovenijo in je to službo opravljal vse do svoje smrti. Zadnje mesece je bolehal in je moral poiskati zdravniško pomoč. Pred odhodom v bolnišnico se je odpovedal župniški službi pri Veliki Nedelji in je tako še poskrbel za imenovanje svojega naslednika za vodenje župnije.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...