Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Protest kmetov (foto: STA)
Protest kmetov | (foto: STA)

Kmečki punt: Traktorji bodo brneli na spornem gradbišču

Slovenija | 17.03.2023, 10:31 Alen Salihović

Lastniki kmetijskih zemljišč, kjer ljubljanski župan Zoran Janković gradi sporni kanalizacijski kanal C0 pripravljajo danes ob 13:45 kmečki punt. Po besedah kmeta Braneta Grada se bodo zbrali s traktorji.

Kje se bo punt odvijal?

Kot nam je povedal Grad naj vsi, ki se želijo pridružiti kmečkemu puntu želijo gredo po Nemški cesti iz smeri Ježica proti Šentvidu. Približno na sredini Nemške ceste je izvoz na desno na široko makadamsko cesto s tablo »Separacija in betonarna Šuštar«. Po približno 700 metrih po makadamu je mogoče parkirati. Vsi, ki se bodo protestu pridružili s traktorji pa se zberejo ob 13.30 pri elektro postaji v Klečah. Bodo pa po besedah Grada vidni usmerjevalniki.

V ponedeljek, 20. 3. bo protest tudi pred magistratom 

Spomnimo, da so glavni branitelji ljubljanske čiste pitne vode že dolga leta pogumni in pokončni kmetje. »Župan Janković jih je nezakonito razlastil, sedaj pa jim še nezakonito onemogoča dostop do njihove zemlje. Kmetje so se odločili, da bodo v petek, 17.3. ob 13:45 ponovno protestirali na svoji zemlji na lokaciji gradnje nevarnega kanalizacijskega kanala. Vabljeni, da jih s svojo udeležbo pridemo podpreti. S tem bomo izkazali spoštovanje in solidarnost s kmeti, ter dali svoj pomemben prispevek k zaustavitvi gradnje tega nevarnega, nezakonitega, nepotrebnega in protiustavnega tranzitnega kanalizacijskega kanala nad zajetjem, ki zagotavlja 90% čiste pitne vode za Ljubljano. Če se zastrupi ta voda, Ljubljana nima drugega vira čiste pitne vode, ki ga lahko nadomesti,« je zapisal mestni svetnik Aleš Primc, ki sicer svoj protest pripravlja v ponedeljek, 20. marca ob 14.30 pred mestno občino v Ljubljani.

llll

Slovenija
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...