Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
 (foto: Vatican Media)
| (foto: Vatican Media)

»Cerkev ni kraj za ...«

Papež in Sveti sedež | 15.03.2023, 13:46 Marjana Debevec

Papež Frančišek nadaljuje niz katehez o tem, kako z gorečnostjo oznanjati evangelij v današnjem času.

Kdo je pomembnejši v Cerkvi?

Danes je poudaril, da je treba z darovi, ki smo jih prejeli, odgovoriti z našim zastonjskim darovanjem. Spregovoril pa je tudi o nujnem sodelovanju med duhovniki in laiki. Poudaril je, da smo vsi enaki v dostojanstvu in v služenju drugim, Cerkev pa ni kraj za vzpenjanje po družbeni lestvici.

»Kdo je pomembnejši v Cerkvi? Redovnica, običajni kristjan, otrok, škof? Vsi smo enaki. In če neka skupina misli, da je pomembnejša od drugih, se moti. To ni Jezusov poklic. Poklic, ki ga Jezus podeljuje vsem, tudi tistim, ki mislijo da so višje od drugih, je služenje, služiti drugim in se ponižati.«

Cerkev pa ni kraj za vzpenjanje po družbeni lestvici.

Poslušanje in služenje

Vprašal se je tudi, ali znamo med seboj v krščanskih govoriti v spoštljivem dialogu, tako kot delamo z ljudmi navzven. Povabil nas je k poslušanju in služenju drugim.

© Vatican Media

© Vatican Media

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Vatican Media

Papež, Argentina
Papež, Argentina © Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...