Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Misijonar Opeka in komisar Lenarčič (foto: Twitter)
Misijonar Opeka in komisar Lenarčič | (foto: Twitter)

Evropski komisar Lenarčič pri misijonarju Opeki

Novice | 15.03.2023, 12:21 Alen Salihović

Ob začetku delovnega obiska na Madagaskarju se je evropski komisar za krizno upravljanje sestal s Pedrom Opeko, misijonarjem slovenskih korenin, ki s svojo organizacijo Akamasoa v Antananarivu z izjemno požrtvovalnostjo že desetletja pomaga najrevnejšim do boljšega življenja.

Kot je zapisal komisar na svojem tviterju je Madagaskar - ena najrevnejših držav - sooča se z vse hujšimi učinki podnebnih sprememb. »Hvala za izjemno topel sprejem,« je zapisal komisar.

Osrednji del srečanja je bil obisk šole Akamasoa Andralanitra, ki je zrasla na robu smetišča in kjer so tisoči mladih z velikim veseljem sprejeli komisarja. Delegacija si je ogledala še ambulanto, porodnišnico, materinski dom in tudi kamnolom, ki si ga je misijonar Opeka pred štirimi leti ogledal tudi s papežem Frančiškom ob njegovem obisku Madagaskarja.

Novice
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...