Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc
Misijonar Opeka in komisar Lenarčič (foto: Twitter)
Misijonar Opeka in komisar Lenarčič | (foto: Twitter)

Evropski komisar Lenarčič pri misijonarju Opeki

Novice | 15.03.2023, 12:21 Alen Salihović

Ob začetku delovnega obiska na Madagaskarju se je evropski komisar za krizno upravljanje sestal s Pedrom Opeko, misijonarjem slovenskih korenin, ki s svojo organizacijo Akamasoa v Antananarivu z izjemno požrtvovalnostjo že desetletja pomaga najrevnejšim do boljšega življenja.

Kot je zapisal komisar na svojem tviterju je Madagaskar - ena najrevnejših držav - sooča se z vse hujšimi učinki podnebnih sprememb. »Hvala za izjemno topel sprejem,« je zapisal komisar.

Osrednji del srečanja je bil obisk šole Akamasoa Andralanitra, ki je zrasla na robu smetišča in kjer so tisoči mladih z velikim veseljem sprejeli komisarja. Delegacija si je ogledala še ambulanto, porodnišnico, materinski dom in tudi kamnolom, ki si ga je misijonar Opeka pred štirimi leti ogledal tudi s papežem Frančiškom ob njegovem obisku Madagaskarja.

Novice
Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...

Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...