Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Miran Videtič (foto: Rok Mihevc)
Miran Videtič | (foto: Rok Mihevc)

Miran Videtič: Nika Kovač je simbol boja proti desnemu polu

Novice | 15.03.2023, 11:43 Alen Salihović

Premier Robert Golob je po domnevnem novem napadu na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač napovedal, da ji bo ponudil vodenje strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora. Meni, da ni bolj primerne osebe za to. Svet naj bi se prvič sestal že ta petek. Na Golobovo odločitev, da na vrh sveta imenuje prav Kovačevo, se sicer vrstijo mešani odzivi. Mi smo za komentar vprašali političnega komentatorja Mirana Videtiča.

Neodvisna deklica?

Na vprašanje, ali gre pri predlogu Nike Kovač za plačevanje uslug za izvolitev aktualne oblasti, je Videtič dejal, da bi lahko temu rekli tudi tako. »Ampak osebno menim, da je Nika Kovač temeljni del te politične opcije. Torej, namen obstoja Nike Kovač je pravzaprav prikazati neko neodvisno deklico, ki se bori za pravice malega človeka, ranjenih skupin in podobno, sam temu ne verjamem. Zame je Nika Kovač simbol boja proti eni od političnih opcij oziroma proti desnemu političnemu polu,« je povedal Videtič in dodal, da v Sloveniji dobivamo prvega nadzornika kritik politične opcije.

Torej, namen obstoja Nike Kovač je pravzaprav prikazati neko neodvisno deklico, ki se bori za pravice malega človeka, ranjenih skupin in podobno, sam temu ne verjamem.

Kdo je Dragan Petrovec?

Pri delu sveta za preprečevanje sovražnega govora sodeloval naj bi sodeloval tudi Dragan Petrovec. Kot pišejo na portalu Spletni časopis, gre za političnega skrajneža, ki je denimo premiera Janeza Janšo v času, ko se je vsa Evropa soočala z nevarno epidemijo Covida v časopisu Delo javno zmerjal s psihopatom. »Kar se tiče dela gospoda Petrovca, se moram distancirati, ker njegovega dela ne poznam. Je pa dejstvo, da ko se ti enkrat politično izpostaviš na takšen način, kot se je izpostavil gospod Petrovec, pa je lahko vrhunski strokovnjak s tega področja, potem težko govorimo o nekom, ki bo na korekten način vodil nek organ ali pa z njim sodeloval,« je opozoril Videtič in dodal, da je Dragan Petrovec politični aktivist.

Videtič je bil kritičen do delovanja vlade, ki veliko govori in malo stori. Pravi, da smo bili deležno številnih obljub, ki pa se niso prelile v dejanja.

Novice
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...